Onsdag står også i solens tegn

Også onsdag kan vi atter se frem til en tør solskinsdag, men det bliver en smule varmere end i går. Det skyldes at vi fortsat er underinfllydelse af et højtryk. 

Men i aften bliver det mere skyet i de østlige egne, da et regnområde bevæger sig frem mod Danmark. Det når dog først frem til de sydøstlige egne torsdag morgen.

 

Regnområdet over den østlige del af Tyskland bevæger sig mod Danmark

Tour de France-vejret

Den 1-3. juli åbner verdens største cykelløb ’Tour de France’ på dansk jord. Det er en historisk begivenhed, og derfor har DMI’s meteorologer et ekstra øje på vejrudviklingen den kommende tid.

Vejret er interessant både for publikum, der skal ud på ruten for at se verdens bedste cykelryttere suse forbi, og for rytterne, der skal håndtere vindforhold og eventuel nedbør.

Fredag – 1. etape – København

Som prognoserne ser ud nu, vil fredag være præget af en sydlig strømning af varm og ustabil luft med byger, der kan være kraftige og med torden. Sandsynligheden for byger er størst ud på eftermiddagen, men det kan ikke udelukkes, at der allerede dannes byger i formiddagstimerne. Sidst på dagen presser en koldfront sig på fra vest, men ventes først at passere efter etapens afslutning. Med en svag til let vind fra syd, og temperaturer mellem 23 og 28 grader samt høj luftfugtighed ser det ud til at kunne blive en lummer affære, inden koldfronten passerer.

Det er ret sikkert, at det bliver varmt, og at der kommer byger, men tidspunktet og placeringen af bygerne er usikre.

Lørdag – 2. etape – Roskilde til Nyborg

Lørdag vil en højtryksryg være med til at stabilisere vejret, hvilket gør, at der på det meste af ruten vil komme en del sol. Vinden vil være fra vest og de fleste steder være op til omkring 6 m/s. Ved passagen af Storebælt kommer vinden til at løbe nærmest parallelt med broen – fra vest - og fortsat være på 5 til 8 m/s.

Søndag – 3. etape – Vejle til Sønderborg

Søndag ser luften igen mere ustabil ud, hvilket giver nogen eller en del sol, men også mulighed for enkelte byger langs ruten. Ellers ret svage vindforhold med 2 til 5 m/s fra sydvest og temperaturer på mellem 18 og 22 grader.

Af Klaus Larsen og Lars P. Holtmann, vagthavende meteorologer, torsdag 29. juni kl. 00:10

 

Viden om vejr og klima

Se alle