De højeste temperaturer er rykket mod vest

Vinden er drejet til det østlige hjørne og det betyder at de højeste temperaturer nu vil være at finde i de vestlige egne.

 

Der er i nat trukket skyer ind over dele af Jylland og der hvor der ikke er skyer er der mange steder blevet dannet tåge. Både skyer og tåge, bortset fra langs Vestkysten, hvor de lave skyer kan blive hængende et godt stykke op ad dagen, bliver efterhånden brændt af som et resultat af solens magt, og der venter endnu en flot solskinsdag.

 

Risikoen for tåge de kommende nætter bliver betydelig mindre, da luften som nu strømmer ind over os nu er mere tør. Samtidig tiltager vinden, især i den sydøstlige del af landet, og man kan ved Østersøen både i dag og i morgen opleve en jævn til hård vind fra øst og nordøst, i perioder endda lokalt op til kuling.

 

Vinden vil kunne mærkes på temperaturerne på de kanter. På Bornholm vil temperaturen nemlig kun komme op mellem 14 og 18 graders varme denne weekend, mens resten af landet typisk får mellem 18 og 23 graders varme, stedvis op omkring 25 graders varme i de vestlige egne.

 

Weekenden kommer til at stå i solens tegn, ikke skyggen af regn og vind fra østlige retninger.

 

Af meteorolog Anja Bodholdt, fredag d. 9. juni kl. 05.15

 

 

Højtryk ligger nord for Danmark og det medfører, at der nu strømmer mere tør luft ind over fra nordøst og øst

Viden om vejr og klima

Se alle