Forskningschef bliver DMI’s ny vicedirektør

DMI’s direktion styrkes på det klimafaglige område med valget af forskningschef Ulrik Korsholm, som ny vicedirektør. Sammen skal DMI’s direktør Marianne Thyrring og den nye vicedirektør lede instituttet igennem disse års store kald og forandringer.

Den 1. august tiltræder Ulrik Korsholm, som DMI’s ny vicedirektør. Han kommer fra stillingen, som forskningschef på DMI, som han har bestridt siden sommeren 2016.

DMI’s direktør Marianne Thyrring ser frem til et kommende samarbejde med Ulrik:

”Rollen som DMI’s vicedirektør er ganske vigtig i DMI’s arbejde med at gennemføre vores strategi og lede de mange forandringer, som instituttet er i gang med i disse år. Såvel Ulriks faglige som ledelsesmæssige pondus var afgørende for valget af Ulrik som DMI’s nye vicedirektør. Tilliden til, at Ulrik kan spille rollen som brobygger mellem DMI og omverdenen, er meget stor”

Ulrik lægger ikke skjul på, at han glæder sig til at indtræde i DMI’s direktion.

”DMI spiller en enorm vigtig rolle i det danske samfund. Hver dag leverer vi vejrudsigter til flere millioner danskere og data til nøgleindustrier til landbruget, til Beredskaberne og fly- og skibstrafikken. For nylig blev vi udpeget som regeringens klimavidenskabelige rådgiver og har åbnet dørene for Nationalt Center for Klimaforskning, hvor vi skal bedrive banebrydende klimaforskning. Det er super spændende opgaver, og jeg glæder mig enormt til at trække i arbejdstøjet, som DMI’s nye vicedirektør ”, siger Ulrik   

Ulrik Korsholm er 45 år gammel og er uddannet som Cand. Scient. fra Københavns Universitet. Han startede som videnskabelig medarbejder på DMI i 2002, og blev senere, som nyuddannet PhD i 2009, ansat som forsker. Efter nogle år som forsker begav Ulrik sig ind i på ledelsesvejen, da han i 2015 blev sektionsleder i den daværende sektion for Klima og Arktis for derefter i 2016 at blive udnævnt til forskningschef.

Kommunikation 9. juni 2020

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle