Fortsat varmt, men efterhånden også byger hist og her

Vejrudsigten for hele landet

Fredag den 25. maj 2018.

Udsigt, der gælder til lørdag morgen, udsendt kl. 04.50

Tørt og masser af sol. Solen vil i løbet af dagen blive sløret af højtliggende tynde skyer. Temp. mellem 18 og 23 grader, i Nord- og Vestjylland, samt Nordvestsjælland, stedvis op omkring 25 grader. Vinden bliver svag til jævn omkring øst, ved kysterne i den sydlige del af landet stedvis op til frisk vind. I aften fortsat tørt og masser af sol og i nat til dels klart vejr, men i løbet af natten antagelig mere skyet i den sydøstligste del af landet. Temp. mellem 10 og 15 grader, og svag til jævn vind omkring øst.


Torsdag den 24. maj 2018.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 22.30

Oversigt

Et højtryk over Skandinavien bevæger sig lidt mod sydøst. I løbet af weekenden forstærkes et ny højtryk over Mellemskandinavien, mens mere ustabil luft med byger trænger ind over den sydligste del af Skandinavien østfra. I næste uge bevæger højtrykket sig mod sydøst og noget varmere og mere tør luft når frem til Danmark østfra.

Lørdag:

Tørt med nogen eller en del sol de fleste steder, men især i den østlige del af landet mulighed for lokale regn- og tordenbyger i løbet af dagen. Temp. op mellem 22 og 27 grader, ved kyster med pålandsvind noget lavere temperaturer. Om natten tørt og klart vejr i Nordjylland, men i resten af landet mere skyet i løbet af natten og mulighed for en lokal byger. Temp. ned mellem 12 og 17 grader. I hele perioden svag til jævn vind mest fra nordøst og øst, ved Østersøen stedvis op til frisk vind.

Søndag:

I Nordjylland en del sol og temp. op mellem 22 og 27 grader. I resten af landet byger hist og her, og først ret skyet mange steder, men i løbet af dagen kommer der lidt eller nogen sol. Temp. her mellem 18 og 23 grader, ved kysterne ud til Østersøen lidt køligere. Svag til jævn vind omkring øst, i den sydlige del af landet stedvis op til frisk vind. Om natten mest tørt og ret klart vejr mange steder. Temp. mellem 12 og 17 grader, og let til jævn vind omkring øst, ved kysterne stedvis op til frisk vind.

Mandag:

Nogen eller en del sol, men især i den vestlige del af landet også mulighed for byger hist og her, lokalt måske med torden. Temp mellem 20 og 25 grader, ved kysterne ud til Østersøen lidt køligere. Om natten endnu mulighed for en lokal byge vestpå, men ellers mest tørt og tildels klart vejr. Temp. ned mellem 13 og 18 grader. I hele perioden svag til jævn østlig vind, ved Østersøen stedvis op til frisk.

Tirsdag:

I den nordvestlige del af landet måske enkelte byger hist og her, der kan være med torden, men ellers mest tørt med en del sol de fleste steder. Temp mellem 23 og 28 grader, men ved kyster med pålandsvind mellem 17 og 22 grader. Om natten tørt og mest klart vejr, og temp. mellem 15 og 18 grader. I hele perioden svag til jævn østlig vind, ved Østersøen stedvis op til frisk vind.

Onsdag:

Tørt og solrigt med temp. op mellem 24 og 29 grader, ved kyster med pålandsvind mellem 18 og 23 grader. Om natten tørt og klart vejr, og temp. mellem 15 og 18 grader. I hele perioden svag til jævn østlig vind, ved Østersøen stedvis op til frisk vind.

Torsdag og fredag:

Fortsat varmt og antagelig mest tørt.

Usikkerhed

Det er sikkert, at det varme vejr fortsætter, men det er noget usikkert, hvor og hvor mange byger der kommer, ligesom nedbørsmængder i forbindelse med bygerne er usikker.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret fredag d. 25. maj 2018 05:00

fredag lørdag søndag mandag tirsdag i alt
Nordjylland 0 0 0,1 2 0,6 3
Midt- og Vestjyl. 0 0,1 1 4 0,6 6
Østjylland 0 0,3 2 2 0,1 4
Syd- og Sønderjyl. 0 0,2 1 3 0 4
Fyn 0 0,9 1 0,4 0 2
V/S Sjæl./Loll./Fal. 0 1 2 0 0 3
Kbh. og N.Sjælland 0 3 3 0 0 6
Bornholm 0 2 7 0 0 9