Stormen Knud rammer Nordvestjylland fredag

Vejrudsigten for hele landet

Torsdag den 20. september 2018.

Udsigt, der gælder til lørdag morgen, udsendt kl. 22.35

I nat mest skyet og mod nordvest lidt regn, ellers mest tørt og til dels klart vejr Temp. mellem 14 og 18 grader, og let til frisk sydlig vind, som tiltager til jævn til hård, ved Vestkysten op til kuling.Fredag får de østlige egne først tørt vejr med lidt sol og en overgang temp. op mellem 20 og 24 grader. Ellers bliver det skyet, og en overgang regn efterfulgt af opklaring vestfra, dog med byger som kan være med torden. Temp. mellem 15 og 18 grader. Jævn til hård vind omkring syd, ved kysterne kuling, der i løbet af dagen drejer til sydvest og vest, og i Vestjylland tiltager til hård til stormende kuling med vindstød af stormstyrke, og på den nordlige del af Vestkysten og i Nordjylland overgang storm med vindstød af orkanstyrke. Natten til lørdag aftager vinden langsomt. Vekslende skydække og byger, måske med torden. Temp. ned mellem 8 og 13 grader.


Torsdag den 20. september 2018.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 22.35

Oversigt

Et nordøstgående lavtryk over Irland bevæger sig under udvikling mod Nordsøen og videre til Sydnorge og Skagerrak. Lavtrykkes udvikles til stormlavtrykket Knud. Den tilhørende koldfront passerer i løbet af fredagen Danmark fra vest, efterfulgt af markant køligere luft med byger. Mellem søndag og mandag passerer endnu et ret kraftigt lavtryk syd om Danmark. Derefter følger antageligt et par dage med køligt vejr og nordvestenvind.

Lørdag:

En del byger, men også lidt sol ind imellem. Temp. mellem 13 og 17 grader, og jævn til hård vind omkring vest, i Nordjylland op til kuling med kraftige vindstød. Om aftenen og natten efterhånden færre byger og stedvis til dels klart vejr. Temp. ned mellem 8 og 13 grader, og fortsat jævn til hård vind fra vest og nordvest, ved kysterne stedvis op til kuling med kraftige vindstød.

Søndag:

Først nogen sol og kun enkelte byger, men om eftermiddagen fra sydvest skyet med udbredt regn til de sydlige egne. Temp. op omkring 15 grader. Aftagende svag til jævn vind fra vest og sydvest. Om aftenen skyet med udbredt regn i den sydlige del af landet, men i løbet af natten opklaring, dog med byger, fra vest. Temp. ned omkring 8 grader. Tiltagende til frisk vind til kuling mellem nordvest og nordøst.

Mandag:

Lidt eller nogen sol, men også enkelte byger. Dagtemp. mellem 12 og 15 grader, om natten mellem 4 og 9 grader. Jævn til hård vind mest fra nord og nordvest, ved kysterne op til hård kuling og med kraftigere vindstød, sidst på natten aftager vinden lidt.

Tirsdag:

Lidt eller nogen sol, men også enkelte byger. Dagtemp. mellem 12 og 15 grader, om natten mellem 8 og 12 grader. Let til frisk vind omkring nordvest, ved kysterne stedvis op til hård vind.

Onsdag:

Efterhånden skyet med lidt regn vestfra. Dagtemp. omkring 15 grader, om natten omkring 10 grader. Let til frisk vind fra nordvest,m som drejer til vest.

Torsdag og fredag:

Ustadigt og blæsende, sat ret uændrede temperaturer.

Usikkerhed

Udsigten er ret sikker frem til og med lørdag. Det er fortsat meget usikkert hvilken bane lavtrykket tager søndag og mandag, derfor er nedbørsmængder og vind også meget usikre.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret torsdag d. 20. september 2018 23:30

torsdag fredag lørdag søndag mandag i alt
Nordjylland 5 4 3 0,2 0,8 13
Midt- og Vestjyl. 7 5 6 0,2 0,2 18
Østjylland 7 4 3 0,3 0,3 15
Syd- og Sønderjyl. 11 6 7 6 0,5 31
Fyn 5 4 2 7 0,1 18
V/S Sjæl./Loll./Fal. 1 5 1 7 3 17
Kbh. og N.Sjælland 3 6 3 1 2 15
Bornholm 0 8 8 16 2 34