Bedst at være sønderjyde i efterårsferien

Mojn…er en almindelig hilsen i Sønderjylland, men der er ikke meget almindeligt over det vejr, der venter sønderjyderne i efterårsferien.

Ifølge DMI’s prognoser kan Sønderjylland forvente helt op til 23 °C i løbet af den første weekend i efterårsferien, hvor et højtryk over Baltikum sender varm luft op over Danmark fra sydøst og syd. Det sker kun en gang hvert 18. år, at temperaturen i Danmark når op på sommerlige 23 °C i oktober. Så hvis du har planlagt, at du skal besøge Dybbøl Banke, Sønderborg Slot eller se fænomenet Sort Sol ved Vadehavet, så husk hellere solbrillerne end uldsweateren.

Også resten af landet vil i den første weekend af efterårsferien få solrigt efterårsvejr med temperaturer over de 20 °C, men allerede mandag vil en koldfront passere landet vestfra og skubbe den varme, tørre luft mod øst.

Midt i efterårsferien vil vejret i hele landet derfor være præget af køligere luft, men der vil også være dage med lidt solskin.  Dagtemperaturer mellem 10 og 15 °C og om natten mellem 5 og 10 °C. Torsdag og fredag vil det være noget ustadigt og fortsat køligt.

Hvis det sommerlige vejr i starten af efterårsferien giver dig mod på en tur i vandet, kan du forvente at blive mødt med en vandtemperatur på 12-13 °C, hvilket er en anelse højere end normalt i oktober takket være den varme sommer.

Vejrudsigten for første halvdel af efterårsferien tegner sig rimelig lunt.

Af Anna Rørbæk
12. oktober 2018

Følg DMI på Twitter og Instagram
Hent vores app til iPhone eller Android
Se DMI's nyhedsarkiv