Stormen hedder Johanne

Nyhed opdateret kl. 15.20 den 9. august 2018. 

Et mindre uvejr er på vej mod Danmark fra i aften, og DMI varsler vindstød af stormstyrke i store dele af Jylland fra i nat. Blæsevejret har fået navnet Johanne idet der er risiko for vinde af stormstyrke i Vestjylland.

Udover kraftige vinde, så er der også risiko for skybrud i størstedelen af landet fra i aften og i løbet af natten. Risikoen for skybrud er størst mod syd og øst, men kan også forekomme andre steder i landet.

Klik her for at se seneste opdatering af varslet.  

Der er al mulig grund til at surre trampolinen godt fast, droppe teltet og slå have parasollen ned. For vejret skifter markant inden for det næste halve døgn. Det kommer til at betyde kraftig regn og risiko for skybrud i næsten hele landet fra i aften og i løbet af natten. Og noget mere usædvanligt for årstiden betyder det også kraftige vind over Danmark fra i aften og først ud på eftermiddagen i morgen slipper de kraftige vinde landet helt.

Regnen og vind starter fra sydvest
Fra sidst på eftermiddagen i dag bevæger et lille hidsigt lavtryk sig langs Vestkysten mod nord/nordøst. Lavtrykket trækker kraftige byger med mulighed for udbredt torden og dermed også risiko for skybrud mange steder i den sydvestlige del af landet i aften og efterhånden også længere mod nord og øst i løbet af natten.

I morgen tidligvil lavtrykket passere den nordvestlige del af landet og Skagerrak. Det betyder, at de kraftigste byger er passeret ud af dansk område og kun få byger løber ind over landet fra vest.

Vinden slipper dog ikke landet så let. De fleste vil nemlig møde en kraftig vestenvind dagen – Det vil blæse en hård vind til kuling med risiko for vindstød af stormstyrke i den nordvestlige del af Jylland. Længst ude mod kysten er der et regulært varsel ude for storm(24,5 m/s) i middelvind og kraftige vinde som lokalt kan komme op omkring orkan (32,6 m/s).

Længere mod øst er der knap så meget fart på vinden, men en jævn til hård vind på disse kanter vil heller ikke være hverdagskost på disse kanter.

Usædvanlige vinde i august
Vi oplever sjældent kraftigt blæsevejr i august måned. Fra 1891 til nu har vi kun registreret kraftige blæsevejr med vindstyrker op mod storm 8 gange.

Disse forekommer ofte sidst på måneden – tættere på efteråret. Dermed kan dette blæsevejr blive det tidligste på DMI’s stormliste.

Sidst vi oplevede et lignende kraftigt blæsevejr i august var 20. august 1990. 

Læs mere 

Derfor har danske storme navne

Se DMI's stormliste, som er en opgørelse over storme og blæsevejr i Danmark siden 1891. 

Af Herdis Damberg, kommunikation@dmi.dk

© DMI, kl. 15.20 den 9. august 2018. 

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle