Vinteren slut - flot forår venter

Tirsdag blev en travl dag for meteorolog Martin Lindberg. Først lukkede han luften ud af vinteren i månedsprognosen, og derefter pustede han liv i lune og solrige forårsforhåbninger med sin sæsonudsigt.

Kulden og sneen i uge 6 var nok det sidste rigtige vinter for denne gang. Det vurderer meteorolog Martin Lindberg tirsdag i sin månedsprognose.

"Der kan sagtens komme et par dage med let frost, især fra slutningen af februar, men ellers vil den milde luft dominere", fortæller han.

Den milde vejrtype fortsætter ind i forårsmånederne, skriver meteorologen, der denne gang også har en sæsonudsigt på programmet.

"Der er udsigt til et rigtigt fint forår, for dig der gerne vil færdes udendørs. Perioden marts til maj bliver mildere end normalt, mens nedbøren enten bliver normal eller lidt under det normale".

Hemmeligheden bag det fine forårsvejr er højtryk. Selv om det flytter lidt rundt, har det hele tiden en beskyttende effekt, der holder dybe, atlantiske lavtryk på afstand af Danmark. Dermed får vi kun sporadisk nedbør, og solchancerne er rigtig pæne.

10. februar 2015

Anemone

En lun slutning på marts 2010 lokkede den blå anemone til at titte frem på Lolland. Det samme kan ske i år. Foto Vagn Nielsen. Klik for stor version.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram