Verdens vejrdag sætter fokus på klima

Den verdensomspændende Meteorologiens Dag sætter i år klimaet på dagsordenen. Budskabet er enkelt: Klimaviden skal kanaliseres til klimaindsats verden over.

Årets tema på Meteorologiens Dag, der hvert år afholdes den 23. marts, har til henblik at fremhæve seneste fremskridt inden for klimavidenskab samt at sætte fokus på, at der skal foretages afgørende foranstaltninger for at begrænse klimaforandringer.

"Den klimaviden, som vi har opbygget i de seneste årtier er en uvurderlig ressource, når der skal træffes beslutninger på højt plan,” lyder det fra Michel Jarraud, generalsekretær ved den meteorologiske verdensorganisation WMO:

"Alt lige fra stigende temperaturer, skrumpende gletsjere, havstigning til vejrekstremer er tydelige indikatorer på, at klimaet ændrer sig, og at dette i høj grad skyldes menneskelige aktiviteter, herunder specielt udledningen af drivhusgasser, som hvert år når rekordhøje tal. Omkostningerne ved ikke at handle er for høje, og de vil blive endnu højere, hvis vi ikke handler øjeblikkeligt med mål for øje."

Den meteorologiske verdensorganisation

WMO blev oprettet i marts 1950 som afløser for Den Internationale Meteorologiske Organisation fra 1873 og har 181 stater og seks territorier som medlemmer. WMO er en særorganisation under FN, der fastsætter normer og retningslinjer for det internationale samarbejde, som blandt andet omfatter de globale observations- og kommunikationssystemer.

DMI er medlem af WMO og bidrager dermed til det globale observationsnet. Vi er forpligtet til at opretholde observationsstationer i Danmark, Grønland og på Færøerne, samt at deltage i den internationale udveksling af observationsdata. Danmark har været med i det internationale meteorologiske samarbejde siden starten i 1873.

23. marts 2015

Meteorologiens Dag

Meteorologiens Dag sætter i år fokus på klimaforandringer. Du kan læse mere på WMO's hjemmeside ved at klikke på billedet.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram