Solrige dage forude

Hvad vi ikke har i sommertemperaturer, det arbejder Solen i den kommende uge for at give os i sommerlys.

De næste dage byder på flot sommerligt vejr, og årets første sommerdag lurer igen lige om hjørnet.

De solhungrende får endelig en uge med fuld gevinst. Et højtryk over England bevæger sig i løbet af ugen frem til os, og med højtrykket ankomst kravler temperaturen langsomt op, hvor det hører hjemme om sommeren.

Stubberup

Stubberup den 8. juni 2015. Foto Christian Lietzen.

Sommervarmen kommer langsomt snigende sydfra, men på trods af pænt solskinsvejr, så må vi i første omgang onsdag og torsdag nøjes med 15 til 20°C. Fredag bliver derimod en solbeskinnet sommerlig dag, hvor temperaturerne kommer op over 20°C. Og lige som i sidste weekend, så er det sønderjyderne, der skal holde øje med, om termometeret kommer over de 25°C, så vi kan logge årets første sommerdag.

Efter en flot fredag vender bøtten lørdag, hvor regn og torden trænger ind over landet vestfra. Det er lidt usikkert, hvor hurtigt regnen når frem til os, og derfor vil der være store forskelle landsdelene imellem. I de vestlige egne falder både regnen og temperaturen, men i de østlige kan vi se frem til en lummervarm dag med 20 til 23°C.

Søndag bryder Solen på ny frem, men den er ledsaget af noget mere vind, og temperaturen er nu krøbet ned på den forkerte side af 20°C.

9. juni 2015

Vejrkort

Højtrykket sniger sig ind på os. Grafik fra DMI's vejrkort.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram