Se lyset på Ryparken Station

På Ryparken Station kan du se tre flotte foto-installationer over temaet Lys i natten. DMI og DSB udsmykker en ellers lang og grå betonvæg med fotos af fænomener, du ikke oplever hver dag.

Et imponerende syn møder dig, når du fremover pendler til og fra Ryparken eller passerer på Lyngbyvej. Stationen har længe været under renovering, og onsdag den 17. juni var der officiel åbning og indvielse af den særlige foto-udstilling, som DSB Ejendomme og DMI har lavet i samarbejde.

Ryparken station

Omkring 100 tilhørere var med til åbningen af stationen, og fremover vil godt 9.000 pendlere dagligt kunne nyde den nye foto-udstilling. Foto Claus Kern-Hansen

Temaet i den nye foto-udstilling er Lys i natten. Vægudsmykningen består af tre fotos i størrelsen 2,1m gange 5m som viser Nordlys, Lyn og såkaldte Lysende natskyer. Motiverne er taget på silkeborgegnen af fotograf Jesper Grønne.

Farligt vejr og sjældne vejrfænomener

Nordlys forekommer ved bombardement af Jordens atmosfære med partikler efter heftige soludbrud. Det er et relativt sjældent fænomen i Danmark, men i 2010 lykkedes det fotograf Jesper Grønne at fange særligt kraftigt nordlys på kameraet.   

Nordlys

Foto Jesper Grønne

Lyn kender vi alle, og det er ikke uden grund, at DMI varsler farligt vejr, når kraftige tordenbyger opstår til lands og til vands. Hvert år er der danskere, der får skader på hørelse og nervesystem efter lynnedslag, og ca. hvert andet år er lynnedslag skyld i dødsfald. På trods af det er det stadig et vejrfænomen, som fascinerer de fleste.

Lyn

Foto Jesper Grønne

Lysende natskyer er også et relativt sjældent fænomen. De består af små iskrystaller i mere end 80 kilometers højde, som oplyses af Solen. Fænomenet opstår, når det er blevet mørkt på landjorden, mens
Solen stadig skinner på de højtliggende iskrystaller. Det danner fine lysende striber og skyer på nattehimlen.

Lysende natskyer

Foto Jesper Grønne

Ryparken Station

Allerede nu er der twittet flotte billeder fra Ryparken Station. Her et aftenbillede taget af Ruth Mottram

Oplev selv fænomenerne live på Ryparken Station.

17. juni 2015

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram