Pas på den vinterblege hud i Solen

Ja! Endeligt kom foråret, og det er bare med at komme ud og nyde det. Sådan tænker mange danskere - hvis vi skal tolke på de mange forårsbilleder, der blandt andet strømmer ind på instagram.

Sol på strand

Selvom det ikke ligefrem er højsommer endnu, så er det alligevel med at passe på solens skarpe stråler. Foto Liselotte Kahns.

"Men pas nu alligevel lidt på,” siger UV-forsker Paul Eriksen fra DMI. ”De kommende dage byder på UV-indeks på 3,8 til 3,9, og med den vinterblege hud, som en gennemsnitsdansker har, så kan vi ikke tåle lang tid i Solen."

Paul Eriksen vurderer, at vi faktisk kun kan tåle tre kvarter i middagssolen mellem 12 og 15, før vi bliver solskoldede, så det giver god mening at beskytte huden.

"De færreste ved, at man rent faktisk er skoldet, hvis man efter 24 timer kan ane blot den mindste rødmen af huden", siger Paul Eriksen. "Man behøver slet ikke ligne en kogt krebs for at kunne betegnes som solskoldet."

Det er vigtigt at undgå solskoldninger. De kan senere i livet føre til hudkræft.

DMI opfordrer til, at man undgår middagssolen uden sol-beskyttelse. Brug tøj, søg skygge eller brug solcreme. Tænk især på at beskytte børnene mod solen.

Når vi nærmer os weekenden, skyer det noget til igen, og UV-indekset falder igen.

20. april 2015

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram