Pandora udæsker det østlige USA

Det østlige USA har haft sin andel af vintervejr i denne sæson, men allerede i weekenden skal de alligevel til det igen - vinterstormen Pandora åbner op for mere sne.

"Det er varm luft fra Caribien, der støder ind mod den ekstremt kolde luft, der strømmet ned fra Canada, som udløser vejrslagsmålet. Det kommer til at give problemer i løbet af weekenden," forudser meteorolog Mogens Rønnebek. "Nedbøren vil mange steder falde som isslag, sne og slud."

Storm grafik

Vinterstormen Pandora vælter sne og regn ned over det østlige USA i løbet af weekenden. Grafik fra det fælleseuropæiske, meteorologiske regnecenter ECMWF.

Pandora vil formentlig blive modtaget med en vis skepsis, fordi dens indeholdende vejrskifte ikke fører ubetinget godt med sig.

”I eksempelvis Nashville, Tennessee hiver Pandora temperaturen op fra tocifrede minusgrader til næsten tocifrede plusgrader i løbet af 24 timer. Til gengæld vælter det undervejs ned med først sne og siden regn. Og når det er færdigt søndag, så falder temperaturen igen til under frysepunktet,” siger Mogens Rønnebek.

Og i det sneplagede Boston, Massachusetts, bringer Pandora også mere sne - og her er man i forvejen på vej til at sætte rekord i snefald over en vinter.

Boston byvejr

Boston udsættes for en vejrmæssigt rutsjetur i de kommende dage. Grafik fra DMI's Byvejr.

20. februar 2015

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram