Mulighed for nordlys i Danmark

Der er mulighed for at se nordlys her i landet tre nætter i træk, hvis du befinder dig i den del af landet med størst stjernekig.  

I løbet af nætterne den 21.-23. april kan vi få det spektakulære nordlys at se her i landet. Det er det kraftigste varsel om magnetisk aktivitet i lang tid.

Det kan godt være, at alle ikke har stjernekig hele tiden, men er der nordlys at få øje på, så er betingelserne ret gode specielt i nat.

Nordlys

Og kan nogen få øje på nordlys, så er det fotograf Jesper Grønne, som i tidens løb har sendt det ene pletskud ind efter det andet af det fascinerende fænomen. Det er derfor et af hans billeder, vi her bruger - så I ved, hvad I skal kigge efter. Nordlys set fra Silkeborg om aftenen tirsdag den 24. januar 2012.

I aften og i nat vil den nordlige del af landet få stort set skyfrit vejr, mens det en overgang bliver mere skyet længere sydpå - især i Sydvestjylland.

Det vil med andre være ord være i Nord- og Midtjylland, at chancerne er størst for at opleve det smukke fænomen, hvis det skulle være at se på himlen.

Natten til torsdag ser det dog helt anderledes ud. Efter en klar aften vil der nemlig trække skyer ned over landet fra nordvest. Netop denne nat vil det derfor være i landets sydøstlige egne, at chancerne er størst.

Har du planer om at skue mod lyset de kommende nætter, så skal du som altid kigge mod nord og helst ikke have for meget andet lys omkring dig.

21. april 2015

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram