Mild og grå vinterferie til skolebørnene

Har du hang til sne og kulde, så er det nu, du skal ud. DMI's langtidsmeteorolog er tæt på at sløjfe det rigtige vintervejr for denne gang.

"De vinterglade med hang til sne og frost skal nyde hverdagene i denne uge. I uge 7 og 8, hvor skolerne lægger deres vinterferier, bliver vejret mildt og gråt", siger erhvervs- og energimeteorolog ved DMI, Steen Hermansen. To gange om ugen kigger han langt frem i prognoserne og vurderer, hvad Danmark har i vente den kommende måned.

Vejrskiftet til mildere vinde blæser ifølge Steen Hermansen ind over landet allerede på lørdag. Dog byder søndag på et kort tilbagefald med hård vind fra nord og temperaturer omkring frysepunktet.

Måske kortvarigt køligere igen

Efter de to milde vinterferie-uger, bliver vejrudviklingen tiltagende usikker. Meteorologen vurderer, at det mest sandsynlige er fortsat mildt, men enkelte af de mange prognoser, han kigger på, har en kortvarig tilbagevenden til køligere vejr.

Sneleg

Det her bliver der ikke noget af i vinterferien denne gang. Foto fra februar 2010, Connie Svenningsen. Klik for stor version.

"Der er potentiale for, at vinterkulden kort vender tilbage frem mod månedsskiftet. Den kan endda bestå i starten af marts. Solen får dog hele tiden mere magt, så det bliver næppe langvarigt", siger han. Dermed er Steen Hermansen tæt på at aflyse reel vinteren for denne gang.
"Sne og hård frost flere uger i træk, som vi så det for få vintre siden, oplever vi næppe denne gang. Vinteren 2014-2015 ender absolut som en af de mildere af slagsen i Danmark".

Steen Hermansen bringer yderligere en vejrnyhed med stor offentlig interesse i sin månedsprognose denne gang.

"Stormrisikoen er meget lav nu. Vi får formentlig yderligere nogle dage med kuling i februar - den første kommer allerede på søndag - men decideret storm er der ingen tegn på i prognoserne overhovedet", slutter meteorologen.

3. februar 2015

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram