Lunt forårsvejr afløser våd cocktail

Den første forårsmåned starter med en cocktail af vinterlige byger, nattefrost og glatte veje, men afløses i weekenden af lunt forårsvejr med over 10 graders varme.

Årets første forårsmåned begynder alt andet end forårsagtigt. Ugens første halvdel, vil nemlig være præget af nærmest vinterligt vejr med byger, der kan være med både slud, sne og hagl.

Vinden vil dog komme fra vestlige retninger, så selvom luften har sin oprindelse i polaregnene, vil den være varmet op på sin vej hen over Atlanterhavet og Nordsøen. 

Temperaturerne vil derfor om dagen komme op på ca. 5 varmegrader - dog med udbredt frost om natten. En cocktail, som i øvrigt er ganske ubehagelig med hensyn til føret på veje og fortove, der kan blive meget glatte i nat-og morgentimerne.

Årets første tocifrede varmegrader

Den kolde polarluft bliver i ugens løb presset sydpå til Sydøsteuropa samtidigt med, at lun luft strømmer frem til Nordvesteuropa fra den mellemste del af Atlanterhavet. Hos os betyder det, at når vi når frem til weekenden, vil den lune luft være nået frem til Danmark.

Lørdag den 7. marts ser på nuværende tidspunkt ud til at blive tør omend temmelig skyet. Til gengæld ser Solen ud til at ville bryde frem på søndag den 8. marts. Det betyder, at vi for første gang i 2015 vil få dagtemperaturer over 10 grader. 

Eftersom vi har koldt havvand omkring os, og vinden i øvrigt kommer fra vestlige retninger, vil det være Østjylland og Østfyn, der kommer til at opleve de højeste varmegrader med temperaturer hen i nærheden af 12-13 grader. 

På temperaturkortet nederst på siden kan du se, hvor varmt det bliver i netop dit lokalområde. 

Kulminerer søndag

Som prognoserne ser ud i øjeblikket, vil det lune vejr kulminere på søndag, men starten af næste uge ser også ganske forårsagtig ud med gode chancer for både solskin og dagtemperaturer omkring 10 grader.

2. marts 2015

Vejrkort

Temperaturforholdene i ca. 1,5 kilometers højde, hvor kold polarluft den 3. marts dækker store dele af Nord- og Mellemeuropa. Klik for større version.

Vejrkort

Den 8. marts får Nord- og Vesteuropa tilført lun tropikluft (luftmasse, der stammer fra de subtropiske højtryksområder) fra sydvest, mens polarluften har bevæget sig ned over Sydøsteuropa. Klik for større version.

Forårsblomster

Forårsblomster kan bryde frem i takt med Solen på søndag den 8. marts, hvor vi nogle steder i landet kan få helt op til 12-13 varmegrader. Foto Thyge Rasmussen.

 
Maksimumtemperatur grafik

De forventede maksimumtemperaturer i Danmark søndag den 8. marts. Varmest bliver den i Østjylland og på Østfyn med op til 12-13 grader. Kilde ECMWF.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram