Lun, lunere, lørdag

Der er forårsfornemmelser i luften, og de forstærkes, jo tættere vi kommer på lørdag, hvor termometret lokalt kan ryge op på 18 grader. Drastisk temperaturfald venter dog søndag.  

Maksimumtemperaturer grafik

Så varmt bliver det på lørdag den 11. april 2014. Grafik Thyge Rasmussen.

Et højtryk forstærkes de kommende dage lige syd for Danmark, og det giver os nogle dage med ganske lunt vejr.

Torsdag får vi tørt vejr med nogen eller en del sol, men ved den jyske Vestkyst kan det være skyet eller tåget en stor del af dagen. Fredag starter skyet eller tåget i en stor del af landet, men i løbet af formiddagen bryder solen igennem de fleste steder. Begge dage får vi temperaturer op på lune 10 til 15 grader - og det ovenikøbet krydret med en ret svag vestlig vind. 

På lørdag er en koldfront på vej mod os fra vest, men inden den når at vinde indpas sidst på dagen, strømmer der yderligere varmere luft op over os fra syd.

Vejrkort

En koldfront skubber lørdag aften den 11. april de lune temperaturer til side vestfra. Grafik Thyge Rasmussen. Klik for stor version.

Det betyder, at vi kan få temperaturer helt op på 13 til 18 grader, og midt på dagen vil der være solskin til de fleste. Henimod aften kommer koldfronten med skyer og en smule regn frem til Jylland, inden den om aftenen bevæger sig videre østpå til resten af landet.

Koldfronten betyder et omslag til køligere vejr. På søndag falder temperaturen derfor til omkring 10 grader, og vi kan forvente byger og kun lidt sol.

I næste uge vender Solen dog tilbage, og det bliver gradvist varmere igen. 

8. april 2015 

Kirsebærtræer

Sidste år blomstrede kirsebærtræerne ved denne tid i Mindeparken, Århus den 13. april 2014. Foto Liselotte Kahns. Klik for stor version.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram