Indien rammes af usædvanligt regnvejr

Sjælden forårsregn sigter lige nu mod Indien. Regnen, der rammer i løbet af weekenden, er normalt ikke noget, man kan regne med. Ifølge klimatallene for Mumbai er foråret nemlig knastørt. 

Store dele af Inden står over for en usædvanlig omgang forårsregn, når et lavtryk i weekenden den 28. februar til den 1. marts passerer store dele af Indien.

"Et lavtryk bevæger sig i weekenden på en ikke helt almindelig rejse. Det ligger fredag den 27. februar over det sydlige Afghanistan og fortsætter så via Omanbugten og Pakistan og videre til det nordvestlige Indien," siger meteorolog Mogens Rønnebek.

Lavtryk Satellit

Lavtrykket som det ser ud i dag den 27. februar.

Millionbyen Mumbai står derfor over for, hvad vi her i Danmark ville betegne som en god gedigen skylle. Som det ses på DMI's Byvejr i grafikken til højre, rammer der samlet set omkring 35 mm regn i perioden fra lørdag aften til et stykke hen på søndagen - lige præcist som en ny måned starter den 1. marts.  

Hvordan regnen kommer til agere på søndag ifølge det fælleseuropæiske, meteorologiske regnecenter ECMWF, kan du se i grafikken neden for.

Byvejret Mumbai

Byvejret for Mumbai lover omkring 35 mm regn i weekenden. Klik på kortet og kom direkte til DMI's Byvejr for Mumbai.

Vejrkort

Sådan lyder prognosen for søndag den 1. marts ifølge det fælleseuropæiske, meteorologiske regnecenter ECMWF.

Nedbør man kan regne med

"Det er normalt sommermonsunen, der giver regn i rigelige mængder - i hvert fald i forhold til danske forhold. Så weekendens forårsregn vil nok være ret uventet," siger Mogens Rønnebek og fortsætter:

"Til sammenligning kommer der på bare én måned i løbet af sommermonsumen lige så meget regn, som vi får her i Danmark på et helt år."

Klimadataene for Mumbai kan du se i grafikken nedenfor. 

Mumbai (Bombay) klimadata

27. februar 2015

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram