Græs giver røde næser før tid

Sæsonen for den pollentype, der generer flest danskere, er skudt i gang. Pollentællerne fra Astma-Allergi Danmark fandt nemlig 2 græspollen i fælden på toppen af DMI's bygninger onsdag eftermiddag.

Derfor åbner Astma og Allergi Danmark og DMI nu for sæsonen for græspollen i Dagens Pollental. Sæsonen åbner omtrent en uge før forventet med et pollental for græs i København på 2 og for Viborg 5.

"Sæsonen for græspollen starter ca. en uge før forventet," siger biolog og leder af pollentællingerne for Astma Allergi Danmark, Karen Rasmussen.

"Mængden af græspollen vil i høj grad afhænge af vind og vejrforholdene i de kommende uger. Typisk topper græspollen omkring Skt. Hans og slutter i sensommeren."

I et normalår vil summen af de daglige pollental være omkring 2200. Pollenkoncentrationen afhænger i høj grad af vejret i selve sæsonen. Køligt, blæsende og regnfuldt vejr mindsker koncentrationen, og solrigt og varmt vejr øger koncentrationen.

"Den gode nyhed er at sæsonen for birkepollen så småt er ved at være forbi," siger biologen.

DMI offentliggør resultaterne fra daglige pollentællinger som 'Dagens Pollental'. Det beskriver, hvor mange pollen en kubikmeter luft gennemsnitligt indeholder i et døgn. Igennem pollensæsonen udsendes dagligt pollental for de seks mest allergirelevante pollen: el, hassel, elm, birk, græs og bynke.

20. maj 2015 

Græsslåmaskine

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram