Frisk vind og pollenrekord på solrig søndag

Søndagen blev årets første rigtige forårsdag med tocifrede varmegrader mange steder. Frisk vind og pollenrekord lagde dog en dæmper på forårsstemningen. 

Selvom den 8. marts bød på tocifrede varmegrader mange steder i landet, var goderne noget ulige fordelt. På satellitbilledet nedenfor kan du se, hvordan skyerne dækkede den nordvestlige del af Jylland, inden de senere på dagen bredte sig mod sydøst.

Vejrkort

Et område med skyer dækkede søndag den 8. marts den nordvestlige del af Jylland. Skyerne bredte sig senere mod sydøst. Grafik Thyge Rasmussen.

Spoleret af frisk vind

På grund af skydækket holdt temperaturerne sig under 10 grader de fleste steder i Jylland. Mest galt gik det ved den jyske vestkyst, hvor termometret holdt sig omkring de 7 grader, og på Anholt måtte man nøjes med kølige 5,9 grader.

Det varmeste sted blev Sjælsmark syd for Hillerød med 14,4 grader, men ellers nåede termometret op over 10 grader mange steder på øerne - og Bornholm kunne også være med.

Indtrykket af en dejlig forårsdag blev dog en smule spoleret af den friske vind, som blæste fra sydvest, så det gjaldt om at finde et sted med læ.

Hvor varmt det helt præcist var i hele landet, kan du se på temperaturkortet nedenfor. 

Forårsblomster

Forår i haven i Niverød i Fredensborg Kommune i Nordsjælland, der var et af de steder, hvor forårsstemningen var på sit højeste søndag den 8. marts 2015. Foto Vincent Bakker. Klik for større version.

Maksimumtemperatur grafik

Dagens højeste maksimumtemperatur blev 14.4 °C ved Hillerød. Laveste maksimumtemperatur blev 5,9 °C på Anholt. Grafik Thyge Rasmussen og Mikael Scharling.

Varme gav pollenrekord

Det varme vejr var også medvirkende til, at vi i København satte rekord for mængden af ellepollen i luften.

Pollentallet for el ramte søndag den 8. marts 485, hvilket slår den gamle rekord fra 2009, hvor pollentallet for el var på 466, lyder det fra Astma-Allergi Danmark.

Du kan læse mere om weekendens pollenrekord fra linket under ’Værd at Vide’ øverst til højre.

9. marts 2015

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram