Flot, men køligt, de kommende uger

De to kommende uger ser fine ud i DMI's nyeste månedsprognose. Den tørre luft, som betyder masser af sol og kun lidt nedbør, kommer dog fra det kolde, nordlige hjørne.

Efter en våd og blæsende start på påsken, stabiliserer vejret i Danmark sig gradvist. Årsagen er et højtryk, der bygges op over De Britiske Øer med en ryg mod nordøst - ind over Skandinavien.

Resultatet er, at vinden aftager, og påsken slutter med solrigt og tørt vejr. Det er dog ikke hele historien, skriver meteorolog Tim Petersson i sin månedsprognose.

"Det er kølig polarluft, som strømmer ned over landet fra nord og nordøst. Og med svag vind og klart vejr kan nætterne blive iskolde med adskillige minusgrader mange steder og kølige morgener. Midt på dagen varmer Solen, og temperaturen kan nå op til 10 grader", fortæller han. Meteorologen vurderer dog, at de begrænsende varmegrader kan føles ret behageligt med den svage vind.

Den overvejende solrige og tørre vejrtype ser ud til at holde også ind i næste uge, uge 15, og endda ind i uge 16. Her kan temperaturen måske stige til 15 grader i dagtimerne. Derefter tyder Tim Peterssons prognose på, at det går lidt ned ad bakke, og vejret igen bliver mere ustadigt.

2. april 2015

Solnedgang

Solnedgang over Vesterhavet ved Nr. Lyngby Strand nord for Løkken i april 2014. Foto Liselotte Kahns. Klik for stor version.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram