Dansk sommer tager en blæsende drejning

Står der sommerferie i Danmark på programmet lige nu, så er det nok ikke lige det sommerferievejr, de fleste drømmer om. Vindstød op til stormstyrke lægger nemlig en dæmper på den danske sommer.

Vesterhavet

Ikke just sommerferievejr. Agger ved Vesterhavet den 8. juli 2015 ved aftentid. Foto Maria Korsbakke

Det er et for årstiden relativt dybt lavtryk med svenske aner, der er skyld i torsdagens blæsevejr i Danmark.

”Et lavtryk ved de svenske søer bevæger sig ind over det sydlige Sverige. Syd og vest for lavtrykket er der et kraftigt vindfelt med hård vind til hård kuling fra vest og nordvest. Luften er ustabil og med byger. Og det giver altså de her kraftige vindstød, der nogle steder kan nå stormstyrke,” siger dagens vagtchef Anja Drost Bodholdt og fortsætter:

"I øjeblikket er det langs vestkysten og langs kysterne i Nordvestsjælland, man kan opleve vindstød af stormstyrke, men i løbet af eftermiddagen vil området omkring Østersøen også blive ramt."

Vindstød grafik

Vindstød torsdag den 9. juli klokken 18.00. Grafik Anja Drost Bodholdt. Klik for større version.

Vinden vil i nat kun langsomt aftage i den vestlige del af landet, dog vil de kraftigste vindstød kun være at finde langs vestkysten frem til i aften.

Følg Vagtchefens løbende opdatering og læs mere om vindstyrker i Beaufort-skalaen fra links under ’Værd at Vide’ øverst til højre.

9. juli 2015

Vindstød grafik

Vindstød fredag den 10. juli klokken 02.00. Grafik Anja Drost Bodholdt. Klik for større version.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram