Byg Minecraft-satellit og vind Lego Mindstorms

'Byg den flotteste vejrsatellit i Minecraft'. Det er udfordringen til de 6 til 16-årige fra organisationen Eumetsat.

Computerspillet Minecraft har over 40 millioner registrerede brugere verden over. Det potentiale udnytter organisationen bag de europæiske vejrsatellitter, Eumetsat, nu til at lancere en spændende konkurrence.

Minecraft giver spilleren mulighed for at konstruere stort set alt, hvad man kan forestille sig, i det virtuelle univers. Derfor udfordrer Eumetsat de 6 til 16 årige til at bygge den mest fantastiske vejrsatellit.

Konkurrencen har to kategorier: bedst model af en virkelig vejrsatellit og mest fantasifulde fiktive vejrsatellit.

Vejrsatellit MineCraft

Der er fortsat tre måneder til konkurrencen slutter, men nogle deltagere har allerede afleveret deres bud på en vejrsatellit bygget i MineCraft. Model af Jason-satellitten, Eoin Lally.

Fede præmier

Vinderne i de to kategorier modtager et Lego MindStorms EV3 kit, mens andenpladserne begaves med et Raspberry Pi starter kit.

Konkurrencen slutter kl. 12.00 den 30. april, og dommerne bedømmer deltagernes kreationer ud fra følgende: koncept og originalitet, teknik og udførelse samt præsentation.

Før du går i gang, skal du læse reglerne og hente et 'start map' hos Eumetsats 'Learning Zone'.

DMI har ikke noget at gøre med hverken konkurrencen eller bedømmelsen, så vi kan desværre ikke svare på eventuelle spørgsmål.

Held og lykke!

27. januar 2015

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram