Birkepollen stopper efter en stille sæson

Sæsonen 2015 for birkepollen er så småt ved at være forbi, og i dag den 26. maj lukker pollentællerne fra Astma Allergi Danmark ned for en lidt stille sæson.

"Tidsmæssigt har sæsonen for birk været tæt på en normalsæson," siger leder af pollentællingerne, biolog i Astma Allergi Danmark Karen Rasmussen til dmi.dk.”

"Sammenlagt fik vi dog færre birkepollen i løbet af sæsonen, end vi plejer," siger biologen. "Det blev kun til knap trefjerdedele af den mængde pollen, vi ser i en normal sæson i København."

Til sammenligning med rekordsæsonen 2014, så var 2015-sæsonen altså meget afdæmpet. Årets værste dag var den 23. april, hvor pollentallet nåede op på 1015, knapt en fjerdedel af sidste års rekord på 4696.

"I Viborg var sæsonen faktisk forholdsvis usædvanlig," siger Karen Rasmussen. "Den havde ikke den karakteristiske top – som vi ellers ser det på pollenkalenderen."

Det var vejrskiftet i slutningen af april fra det flotte forårsvejr til en mere kølig og regnfuld vejrtype, der holdt produktionen af birkepollen ned på det trods alt lave niveau.

Birketræ

Birketræ

Pollenkalender

Pollenkalender

26. maj 2015

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram