Arktisk kulde sætter foråret på standby

Det bliver ikke koldt som i Arktis, når et vejrskifte rammer landet fra lørdag. Men i forhold til det fine forårsvejr, mange har nydt godt af i den seneste tid, vil det nok føles lidt som en rigtig øv-oplevelse. Der vil dog være lyspunkter.

Arktisk kulde, som stammer fra Polarhavet nordøst for Grønland, bevæger sig i de kommende dage sydpå og giver Færøerne vinterligt vejr med sne og kulde. Den kolde luft giver også anledning til et vejromslag til vådere og efterhånden også køligere vejr i Danmark.

Vejrkort

Vejrkort natten til mandag den 27. april viser et lavtryk på vej op over Danmark fra sydvest ledsaget af en del regn. Det viser også, hvordan kold luft strømmer nordfra ned over Færøerne og De Britiske Øer. Samtidig strømmer varm luft op over Østeuropa. Kilde ECMWF.

Om foråret er det meget almindeligt, at kolde luftmasser fra polaregnene sætter sig i bevægelse sydpå. De kommende dage er et godt eksempel herpå.

Arktisk kulde, som i øjeblikket befinder sig nordøst for Grønland, bevæger sig nemlig sydpå. Allerede fra i nat vil det få temperaturen på Færøerne til at falde til nær frysepunktet samtidig med, at der kommer slud- og snebyger. Den vinterlige vejrtype ventes her at fortsætte både i weekenden og ind i næste uge.  

Weekendregn venter

I Danmark kan vi også se frem til et vejromslag af den mere våde slags. Det højtryk, som i nogle dage har befundet sig tæt på landet fjerner sig mod sydøst, og det giver plads til, at områder med regn eller byger kan bevæge sig op over landet fra sydvest.

Både lørdag den 25. april og søndag den 26. april bliver vejret temmelig skyet. Havemøblerne og forårsfrakken kan derfor se frem til at holde en velfortjent pause i perioder med regn eller byger.

Ind i mellem bygerne klarer vejret dog lidt op, og vi får temperaturer mellem 10 og 15 grader.

Kølig uge med bygevejr

Natten til mandag den 27. april passerer et lavtryk op over landet fra sydvest med en hel del regn. Når det har passeret, åbnes der i næste uge op for, at den kolde luft fra nordvest også når frem til os med bygevejr og temperaturer kun omkring 10 grader. 

23. april 2015 

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram