Tørken tærer på USA's vandreserver

Tørken i det vestlige USA sætter hver dag nye rekorder, og i Californien er den nu værre end nogensinde tidligere målt, rapporterer US Drought Monitor. Det kan ses på landets største vandreserver.

Ifølge nye tal fra US Drought Monitor er 58% af Californien underlagt 'ekstraordinær tørke', som er højeste kategori på tørkeskalaen. Manglen på vand er meget synlig i USA’s største vandreservoir, Lake Mead på grænsen mellem Nevada og Arizona. Lake Mead bag den massive Hoover Dam forsyner store dele af det sydlige Californien, Nevada og Arizona med vand.

Lake Mead forsynes med vand fra Coloradofloden og dens bifloder, der igen får sit vand fra Rocky Mountains smeltevand. Ifølge US National Park Service og Bureau of Reclamation er der i flere år flydt mindre vand i søen, end der er behov for nedstrøms, og vandstanden i søen nærmer sig det kritiske.

Vandstanden i Lake Mead har ikke været under 1080 fod (329,184 meter) i 77 år, men 30. juli blev vandstanden målt til 1080,69 fod (329,394 meter). Når vandstanden 1075 fod (328 meter) iværksættes restriktioner på vandforbruget i de berørte delstater.

1. august 2014

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle