Januar: Mild med korte, kolde indslag

Den nye månedsprognose dækker stort set hele januar; en måned der bliver overvejende mild, vurderer meteorolog Herdis Damberg.

Der er ikke en ny omgang bastant kulde at se i prognoserne den kommende måneds tid. Det vurderer ekspert i langstidsprognoser meteorolog Herdis Damberg.

"Samlet set ventes de første fire uger af 2015 at byde på temperaturer 1 til 2 grader over middel for januar, og kigger vi på nedbør, ventes uge 1 at blive lidt tørrere end normalt, hvorimod de 3 følgende uger ser ud til at blive vådere end normalt", siger hun og fortsætter:
"I uge 2, 3 og 4 vil der formentlig også være et par korte perioder med faldende temperaturer og mulighed for dagfrost. Men disse kuldeperioder ventes ikke at vare længere end et par dage".

Herdis Damberg påpeger, at temperaturerne i nat- og morgentimerne hyppigt vil ligge omkring frysepunktet, hvilket betyder risiko for pletvis glatte veje i myldretiden.

Som altid giver en vestlig strømning på denne årstid en forøget risiko for kraftig vind og endda storm, når dybe lavtryk passerer Danmark fra Atlanten. Historisk set er januar faktisk Danmarks mest stormomsuste måned med storm hvert andet eller tredje år.

30. december 2014.

Vandpyt

Januar 2013 var også mild og nedbørrig, som Liselotte Kahns her illustrerer. Klik for stor version.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram