Fredagsfront og weekendbyger

Fredagens front med regn er ved frokosttid kommet halvvejs op over landet.

Inden døgnet er omme har alle landsdele fået regn til de tørre haver og marker. Weekenden står på byger, især vestpå.

Det er et lavtryk over de britiske øer, der sender fronten op over Danmark. Lavtrykket giver blæst og regn i England, men heldigvis fyldes det langsomt op på sin færd hen over Nordsøen.

Trykket i lavtrykkets center stiger fra 980 hPa til cirka 1000 hPh i løbet af weekenden. Vi slipper dog ikke helt. Resterne af det døende lavtryk giver lidt blæst og nogle byger i weekenden.

Fredag og søndag er der sågar risiko for, at enkelte byger udvikler sig med torden.

Mest nedbør vestpå

Jyderne får en del skyer og op mellem 15 og 20 millimeter i gennemsnit, mens øboerne har chancer for solskin især lørdag.

Øerne får kun mellem to og seks millimeter, på Bornholm under 0,5 millimeter, hen over weekenden.

Selv om lavtrykket er svækket før det når over til Danmark, er der endnu lidt blæst tilbage i det. Let til frisk, stedvis hård vind, får vi fra sydvest. I den sydvestlige del af Jylland kan der en overgang komme kuling, inden lavtrykket taber pusten på turen nordover.

Kølige dage og milde nætter

Fronten, der passerer os fredag er en koldfront, og det mærkes på temperaturerne. Lørdag og søndag når dagtemperaturen kun op mellem 12 og 17°C. Til gengæld kan skydække og vind holde nattemperaturerne højt. De kommer til at ligge mellem 6 og 13°C.

8. juni 2012

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle