Boganmeldelse: Fremtidens klima

Ny letlæselig bog er udkommet til de yngste læsere om et af vor tids store debatemner. Den kan bruges til undervisning på de mindste klassetrin, men også som indgang til en snak hjemme om klima.

Fremtidens klima er opdelt i 16 små kapitler af to sider hver.  Hvert kapitel er et afgrænset emne og er bygget op med omtrent lige dele tekst og illustrationer. Den lidt forstørrede typografi, de korte sætninger, de simple tegninger og grafikker og de store fotos er sat op siderne på en overskuelig måde. Det får bogen til at fremstå appetitlig og overskuelig for målgruppen, der er børn fra cirka 8 år.

Bogen giver efter en kort introduktion om, hvordan klima forandringer kan resultere i mere vildt vejr i fremtiden, en kort gennemgang af, hvad forskellen på vejr og klima er, hvordan klimaet variere fra Polerne mod Ækvator, samt lidt om atmosfærens sammensætning.

Derefter kommer nogle kapitler om, hvilke forandringer der vil indtræffe, hvis den globale opvarmning fortsætter. Både forventelige forandringer ude i verden og hjemme i Danmark. Derefter beskrives nogle af de primære kilder til global opvarmning og mulige alternativer.

De sidste kapitler beskriver, hvad verdenssamfundet gør, og hvad vi alle sammen selv kan gøre i det daglige, for at forhindre at den globale opvarmning i at løbe løbsk.

Klimabog

Efter siderne om, hvor galt det kan gå, virker det meget opbyggende at slutte af med, at både samfundet og hver enkelt menneske kan gøre en forskel. Det giver et godt afsæt til en videre diskussion om emnet, samt et håb for fremtidens klima.

Sidst i bogen henvises til andre bøger og links, hvor man kan læse mere om emnet, deriblandt DMIs hjemmeside. Desværre henvises der til en af DMIs undersider, der ikke findes længere. Til gengæld findes der meget mere om klima på DMIs hjemmeside nu end der gjorde på den nævnte underside.

Fremtidens klima
Peter Bering
Gyldendal
ISBN: 978-87-02-05608-2
Vejledende pris: 116 kr. + moms

Bogen kan købes i din lokale boghandel. DMI forhandler ikke bøger.

20. august 2011.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram