Anmeldelse: Børnenes bog om vejret

Med 'Børnenes bog om vejret' har DR-meteorologen Jesper Theilgaard begået endnu en af sine efterhånden mange bøger om vejret. Vi ved fra tidligere, at der ikke er noget at udsætte på det faglige, og vi ved også at Jesper har været vidt omkring i sine tidligere bøger.

'Børnenes bog om vejret' indeholder da heller ikke de store indholdsmæssige overraskelser. Og undertegnede har efterhånden anmeldt så mange gode Jesper Theilgaard-bøger, at det næsten ikke giver mening mere. Derfor sendte jeg bogen på rundtur i familien, som sjovt nok rammer lige ned i bogens målgruppe. Her er deres dom:

Datteren i 5. klasse: "Nogle af ordene er lidt svære, men det er dejligt, at man får så meget at vide. I de små bokse i siderne lærer man rigtigt meget, selv om det ikke fylder så meget. Jeg læste siderne om 'ilt' og 'solen', og jeg vil gerne læse mere."

Datteren i 6. klasse: "Det var rigtig god læsning, men jeg synes, at de små tekster i siderne havde nogle ret svære ord. Jeg læste siderne om 'hagl' og 'skypumper og tornadoer' og det var rigtigt spændende. Der stod meget, som jeg ikke vidste, og det meste var rigtig godt skrevet. Hvis jeg skulle lave en opgave i skolen, kunne jeg godt tænke mig at bruge bogen."

Datteren i 9. klasse: "Ja, selv før jeg har læst i bogen kan jeg i alle tilfælde sige, at han ikke får nogle teenagere til at læse den, når den hedder 'Børnenes bog om vejret'. Den er meget ujævnt skrevet, og springer inden for få linjer fra det helt lette til det meget svære. Nogle steder taler han næsten ned til læserne, når der står 'Lyset kommer fra Solen'. Få linjer længere nede bliver det pludseligt vanskeligt, når der står 'brint omdannes til ... helium'. Kapitlet 'tropiske orkaner' passede fint til mit niveau. Jeg kommer nok ikke til at læse mere i den."

 

 

 

Bogens forside

Skolelærerkonen: "Til folkeskolen synes jeg, at det kan være en fin bog, som jeg ikke vil tøve med at bruge i undervisningen. Det faglige er jo tiptop, og overordnet synes jeg, at Jesper Theilgaard rammer bredt med sin bog. Jeg har læst flere af opslagene, og jeg er sikker på, at mange børn vil få god gavn af bogen."

Jesper Theilgaard er en dygtig formidler og denne gang er han i selskab med vejrets superfotograf numero uno Jesper Grønne og illustrator Lars Horneman. I fællesskab laver de tre en informativ, flot billedlagt og sjovt illustreret bog med 81 afsluttede emner om vejret. Den skal nok gå godt i julehandlen!

Børnenes bog om vejret
Jesper Theilgaard
Gyldendal
176 sider
Vejl. pris 249,95 kr.

DMI kan ikke sælge eller være behjælpelig med købet af bogen, men vi henviser til din nærmeste boghandler.

5. november 2010

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram