Månedens, sæsonens og årets vejr

DMI’s klimatologer afrapporterer løbende månedens, sæsonens og årets vejr på basis af kvalitetssikrede klimadata.

Afrapporteringerne er for Danmark opdelt i to udgivelser:

1) Et kommenteret sammendrag af de generelle vejrforhold, som også kan indeholde beskrivelser af specifikke vejrhændelser, sammenligninger med vejret tilbage i tiden, top-10-lister samt evt. rekorder.

2) En tabeloversigt, der beskriver vejret i rene tal for vejrstationer, regioner og hele landet.
 

Månedens vejr

Tekst, kort og nøgletal

Læs hver måned et sammendrag af månedens vejr i Danmark. Det indeholder information om temperatur, nedbør, solskin og vind. Har måneden været særlig ekstrem, fremhæves bund/top-10 sammenlignet med andre år. Desuden nævnes antallet frostdøgn eller sommerdøgn, storme, snefald, skybrud og varme/hedebølger. Sammendraget indeholder også vejrkort samt en oversigt over klimatal for landet som helhed og
de danske kommuner. 

Læs mere.

Tabeller 

I disse oversigter finder du information om månedens vejrobservationer i Danmark målt på DMI’s vejr- og nedbørstationer eller opgjort for DMI’s otte regioner og hele landet. Du kan finde information om lufttemperatur, nedbør, vindhastighed, graddage og solskinstimer. 

Læs mere.

 

Sæsonens vejr

Tekst, kort og nøgletal

Hver vinter, forår, sommer og efterår kan du læse et sammendrag af vejret i Danmark i den sæson. Det indeholder information om temperatur, nedbør, solskin og vind. Har foråret eller efteråret eksempelvis været særligt ekstremt i sammenligning med andre år, fremhæves det. Sammendraget indeholder også vejrkort samt en oversigt over klimatal for landet som helhed og for de danske kommuner.

Læs mere.

Tabeller

I disse oversigter finder du information om sæsonens vejrobservationer i Danmark målt på DMI’s vejr- og nedbørstationer eller opgjort for DMI’s otte regioner og hele landet. Du kan finde information om lufttemperatur, nedbør, vindhastighed, graddage og solskinstimer. 

Læs mere.

 

Årets vejr

Tekst, kort og nøgletal

En gang om året udkommer et sammendrag af vejret i Danmark for hele året. Det indeholder data om information, nedbør, solskin og vind. Har året været særligt ekstremt i sammenligning med andre år, fremhæves det. Sammendraget indeholder også vejrkort samt en oversigt over klimatal for landet som helhed og for de danske kommuner. 

Læs mere.

Tabeller 

I disse oversigter finder du information om årets vejrobservationer i Danmark målt på DMI’s vejr- og nedbørstationer eller opgjort for DMI’s otte regioner og hele landet. Du kan finde information om lufttemperatur, nedbør, vindhastighed, graddage og solskinstimer. 

Læs mere.

 

 

Flere vejrdata

Tilbage til Vejrarkivet.

Viden om vejr og klima

Se alle