Nu får du vejret 10.000 steder i Danmark på mobilen

Billede af DMI's app på en mobiltelefon

Kort over de gamle antal byer i byvejr

Kortet viser 400 lokaliteter på dmi.dk

Kort over de 10.000 byer i byvejr

Kortet viser 10.0000 lokaliteter på beta.dmi.dk

 

Vejret rykker tættere på dig. I dag lancerer DMI en smagsprøve på en helt ny udgave af en af Danmarks mest populære hjemmesider - dmi.dk

Skal det være gummistøvler eller shorts i dag? Picnic eller tur på museum? Vinterjakken eller sommerkjolen? Spørgsmål, der fremover bliver enklere at finde svar på hos dmi.dk. 

I dag lancerer DMI en opdateret hjemmeside, der tilpasser sig til din skærm og øger antallet af steder, hvor du kan få din lokale vejrudsigt fra 400 til 10.000. Du kan få radarprognoser, der fortæller dig mere præcist, hvor det kommer til at regne eller sne i Danmark de næste 90 minutter. 

DMI har undersøgt, hvilke behov og ønsker borgerne i rigsfællesskabet har, når de tjekker vejret. Undersøgelsen viser, at borgerne efterspørger et design, der skal gøre det nemt at følge med i vejrudviklingen time for time de mange forskellige steder i Danmark, Grønland og på Færøerne.

”Vejret har afgørende betydning for vores hverdag. Med DMI’s over 500 mio. sidevisninger om året er vejret både et højt elsket samtaleemne og i centrum, både når vi planlægger hverdagen og sikrer os, når DMI varsler om farligt vejr. Derfor er det afgørende for mig, at DMI lytter til borgerne og tænker brugervenligheden ind i vejrprodukterne. Jeg håber, at alle i rigsfællesskabet vil tage hjemmesiden i brug, så DMI kan få feedback fra jer til den sidste del af designprocessen”, siger Lars Christian Lilleholt (V).

Hos DMI er det afgørende for direktør Marianne Thyrring, at DMI som vejrmyndighed kommer endnu tættere på borgernes hverdag. 

”Vi er stolte af at kunne præsentere denne smagsprøve på det kommende dmi.dk. Vi har arbejdet på, at sitet kan give den bedste service i hverdagen. Som myndighed vil vi gerne tættere på borgere og virksomheder, så alle oplever, at de får en god og relevant information til at træffe små og store beslutninger - både i hverdagen, og når vejret er farligt. DMI skaber værdi, når vi sikrer os, at danskerne føler sig opdaterede og godt klædt på med den viden og data om vejr, hav og klima, som vi råder over”, siger Marianne Thyrring.

Beta.dmi.dk, som den nye sides adresse, rummer vejrudsigter fra 10.000 steder i Danmark, 600 steder i Grønland og 95 steder på Færøerne. Siden rummer desuden DMI`s varsler samt et vejrkort, som samler flere af DMI`s kendte vejrprodukter. Det er blot et lille udpluk af de mange forbedringer, der er på vej. 

Det nye dmi.dk forventes færdigudviklet inden sommer.

Her finder du flere fakta om det nye dmi.dk og får svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål.

Pressekontakt: Lasse Bendtsen, tlf: 4172 3884, lasab@efkm.dk  

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram