Sahara bløder på det sydvestlige Danmark

Det sydvestlige Danmark kan natten til lørdag den 5. april opleve fænomenet blodregn, der, til trods for det noget makabre navn, er regn, der blot indeholder rødt sand fra Sahara-ørkenen.

Kraftige vinde har fejet store mængder af sand og støv op i Sahara i det nordvestlige Afrika.

Disse luftbårne partikler kan nå meget store højder og afdække afstande på flere tusinde kilometer.

Støvet fanges i regndråber i skyerne og falder til jorden i forbindelse med regnvejr. Når vandet fordamper, efterlades der et tyndt lag rødt støv på for eksempel biler og postkasser. Fænomenet kan også føre til levende solnedgange

Den støvende hilsen fra Sahara passerer lige nu op over Europa og kan natten til lørdag nå Danmark i de sydvestlige egne.

”Støvet fra Sahara vil kunne falde ned over dele af Danmark ved først givne nedbørlejlighed. Det er natten til lørdag, hvor de sydvestlige egne kan få mulighed for at opleve det uskyldige fænomen med det bloddryppende navn,” siger vagtchef Michael Skelbæk.

Se Saharas støvhilsen bevæge sig op gennem Europa på klippet nedenfor fra Det Britiske Meteorologiske Institut Met Office.

mulighed for blodregn

Natten til lørdag kan det blive Danmarks tur til at opleve fænomenet blodregn. Det bliver dog kun det sydvestligste Danmark, der mærker ørkenstøvet, som har været en tur rundt blandt Europas vejrsystemer, inden en front regner det ud. Grafik Jacob Brock/flygmet.dk. Klik for stor version.

4. april 2014

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle