Weekendens sol og let nattefrost

Eftermiddagskaffe på café, altan eller i haven. Weekendens vejr indbyder til udendørs forårsaktiviteter.

Foråret har indtil videre været en blandet fornøjelse med varme i marts og kulde i april. Sådan er forår, men jo længere vi kommer hen i foråret, jo større bliver chancerne for mildere vejr nødvendigvis. Tæt på halvdelen af foråret er gået, men hvor bliver varmen af?

"Den ligger deværre længere mod vest. Det bliver ikke i løbet af denne weekend, at den får lov til at komme ind til os. Det er fortsat kølig luft, der strømmer ned over landet fra nordvest", siger vagtchefen på DMI, Klaus Larsen.

I dagtimerne forventer meteorologen, at temperaturen kommer op mellem 7 og 12°C, lunest lørdag, og der bliver da også mulighed for at få sol på næsen.

Weekendens hvide cumulusskyer kommer ikke til at stå tættere end, at der også bliver plads til den blå himmel og Solens stråler indimellem. Lørdag vokser nogle af skyerne sig store nok til at blive til lokale byger, især i Jylland, men søndag holder det mest tørt.

Det giver mulighed for at drikke eftermiddagskaffen på en café eller i haven, hvis du sidder i solen, på en hynde og beholder jakken på. Lørdag bliver vinden kun svag eller let, så Solens varmestråler kan tydeligt mærkes på huden. Søndag frisker vinden op fra nordvest og vest, så da skal kaffen nydes i en lækrog, hvis den skal drikkes ude.

Kaffekop

Lørdag bliver den bedste dag at drikke eftermiddagskaffen ude på, men det det kan også lade sig gøre søndag.

Kolde nætter

Natten til lørdag bliver det stille og klart, derfor falder temperaturen til mellem minus 2°C og plus 3°C. Natten til søndag er der lidt flere skyer og lidt mere vind, men trods det kan temperaturen endnu nå ned til frysepunktet nogle steder.

Vegetation

En kølig april morgen 2012. Foto Liselotte Kahns.

I forhold til rekordvarmen april 2011 og den lune marts 2012, er det endnu køligt, men i forhold til klimanormalerne ligger weekendens temperaturer helt normale for årstiden.

13. april 2012.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram