Varm dag i hele Grønland

Torsdag den 26. juli 2012 var varm i hele Grønland, og dagens maksimumtemperturer var sammenlignelige med dem, vi havde i Danmark i de første uger af juli.

I alle bygderne rundt om Grønland var maksimumtemperaturerne tocifterede og positive.

Kun allerlængst mod nord nåede de ikke tocifrede varmegrader.På Grønlands nordligste punkt, Kap Morris Jesup, lå temperaturerne døgnet igennem omkring +2°C

Tæt på rekordvarmt på østkysten

På østkysten nåede Tasiilaq ved Ammassalik, 18,5°C, og lidt længere oppe af kysten i Ittoqqortoormiut kom temperaturen op på 15,7°C, hvilket kun er 1,8°C fra varmerekorden derfra fra den 3. juli 1995. Det varme vejr på østkysten fortsætter fredag, men ser ud til at få en ende snart.

"De kommende par dage ser det ud til, at den tørre og varme luft, som har præget vejret langs Østkysten, blive erstattet af fugtigere og køligere luft. Det giver flere skyer, og især i Tasiilaq og omegn forventes også lidt regn af og til," siger meteorolog Marie Timm.

Figur der viser temperaturer i Grønland

Maksimumtemperaturer i Grønland torsdag den 26. juli 2012.

Over 20°C i syd og 15°C i nord

I den sydligste del af Grønland, blev den højeste maksimumtemperatur 21,4°C målt i Narsarsuaq, der ligger lidt nordligere end Qaqortoq og inde i bugten.

I Qaanaq, der ligger langt mod nordvest, nåede termometret op til 15,5°C i en kraftig østenvind.

Begge steder forventer meteorologen skyer med lidt regn af og til for fredagen, og temperaturniveauer der ligger omkring eller lige under torsdagens.

Sommerbillede Grønland

Sommerbillede fra Ilulissat. Foto John Cappelen.

27. juli 2012.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram