Tirsdag med 27,7 og skybrud

Tirsdag blev en smule varmere end mandag og allernordligst i Nordsjælland var der lokalt skybrud.

Tirsdag blev endnu en varm forsommerdag i det meste af Danmark. Kun enkelte kystegne nåede ikke 20°C.

"Tirsdagens højeste temperatur på 27,7°C blev målt både ved Blåvandshuk Fyr og i Københavns Lufthavn. Det er samtidig den højeste temperatur registreret ved en af DMI's officielle meteorologiske stationer i 2012", fortæller dagens vagthavende klimatolog Peter Riddersholm Wang.

Kort over temperaturer i Danmark

Højeste temperaturer i det meteorologiske døgn tirsdag den 22. maj 2012. Grafik Peter Riddersholm Wang.

Dagens laveste maksimumtemperatur blev målt ved Hammer Odde hvor termometeret på intet tidspunkt sneg sig over 14,1°C.

Peter Riddersholm Wang fortæller, at København og Nordsjælland fortsat har kurs mod en regional varmebølge. Kriteriet er tre dage i træk, hvor mere end halvdelen af en regions areal har en maksimumtemperatur over 25°C.
"Kriteriet er opfyldt mandag og tirsdag, men hvorvidt onsdag formår at levere den sidste dag, er endnu usikkert", siger han.

Sommervarmen var også stærkt medvirkende til, at en byge sidst på eftermiddagen udviklede sig så kraftigt, at den gav dele af Nordsjælland et ordentligt regnvejr. Ved en enkelt station - Kollekolle nær Vig - blev kriteriet for skybrud overskredet. Her faldt der 15,9 millimeter på 30 minutter. Skybrudsgrænsen er 15,0 millimeter.

23. maj 2012

Blomsterranker

"Fra min arbejdsplads kan jeg frydes over en udsigt til de skønne blomsterranker på 'Hvid Blåregn'. Man kan kun glæde sig over dette sommerfænomen, hvide klaser på en himmel så blå", skriver Erik Johansen.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram