Sommervejr til Spejdernes Lejr 2012

Sol og sommervarme falder i denne uge sammen med den største spejderbegivenhed i Danmark nogensinde: Spejdernes Lejr 2012.

Sommervejret 2012 har været en ustadig affære indtil nu, men i uge 30 får vi sol og varme. Timingen er perfekt set med spejderøjne. I Holstebro er 35.000 børn, unge og voksne nemlig samlet i venskaber på tværs af korps, kulturer og nationaliteter.

Alle Danmarks fem spejderkorps samles for første gang på én stor sommerlejr. De grønne pigespejdere , Danske Baptisters Spejderkorps, Dansk Spejderkorps Sydslesvig, Det Danske Spejderkorps samt KFUM-Spejderne i Danmark. Derudover deltager omkring 4000 andre spejdere fra hele verden.

"Der bliver masser af sol til de mange spejdere i Holstebro i den kommende uge", forudser vagtchefen Olaf Mathiassen. "og jeg forventer også, at temperaturerne når op til omkring 25°C ugen igennem".

Ubetydelige skyer

De første dage sikrer et højtryk det fine vejr, og onsdag topper som den varmeste dag. Der lægger vinden sig, og temperaturen kan nå op på 26-27°C om eftermiddagen, fortæller meteorologen.

Sidst på onsdagen skal en front godt nok passere, men den er så svækket, at vi måske dårligt når at registre den: "Koldfronten onsdag giver måske kortvarigt lidt skygge for Solen, men der kommer ingen regn fra den. Det er endda muligt, at skyerne bliver så få, at vi slet ikke opdager, at de passerer. Torsdag og fredag fortsætter det fine sommervejr ufortrødent".

Spejdernes Lejr 2012

Søndag den 22. juli 2012 blev flaget hejst under en broget himmel på Spejdernes Lejr 2012. Foto Bo H. Møller.

Et enkelt, men markant regnvejr

Fredag aften og natten til lørdag afbrydes tørvejret, når et lavtryk trækker op over landet med regn og mulig torden.

"Som det ser ud nu, kommer der en del regn, og det kan ikke udelukkes, at spejderne må ud og grave render om teltene lørdag morgen i Holstebro. Men når regnen først har sluppet først på lørdagen, klarer det fint op igen med sol, sommerlig varme og kun enkelte byger, slutter meteorolog Olaf Mathiassen af".

23. juli 2012.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram