Rekorddøgn for dmi.dk

Landsdækkende uvejr den 29. juni 2012 sendte antallet af sidevisninger på dmi.dk mod skyerne.

Allerede fra torsdag varslede DMI at fredag ville byde på skybrud, lyn og kraftig regn over store dele af landet.

Det fik danskerne til musene fra morgenstunden for at klikke sig ind på blandt andet byvejr, radar og lyn på dmi.dk for ved selvsyn at følge uvejret.
"Mange samtidige besøgende betyder en betragtelig belastning af vore serversystemer", fortæller systemadministrator Eivind Bengtsson, der var en travl mand fredag.

"Vi skalerer naturligvis antallet af servere efter den forventede belastning. Normalt arbejder vi med fire 'kasser' under spidsbelastninger, men fredag smed vi for første gang en femte server ind til at hjælpe de øvrige", siger han.

I de morgentimerne fredag lå antallet af besøg på dmi.dk omkring 120.000 i timen. I løbet af formiddagen faldt besøgstallet lidt, men efter frokost - da uvejret nåede København - steg det endnu en gang.

Graf over antal besøgende på forskellige sider

Besøg på timebasis om formiddagen den 29. juni 2012. Grafik fra fdim.dk.

Ved middagstid fredag havde dmi.dk serviceret lige så mange besøgende som to-tre af de største danske sites tilsammen. I sidste ende blev den 29. juni 2012 da også et nye rekorddøgn på dmi.dk.

Rekorden for ét døgn lyder nu på 7.957.690 sider, set ved 1.504.898 besøg af 833.651 brugere.

Fredagen igennem overvågede Eivind Bengtsson nøje belastningen af serverne, så DMI hele tiden kunne levere det nødvendige vejr. Alt kørte som det skulle under uvejret, men senere i løbet af weekenden slog et såkaldt 'skudsekund' i en periode benene væk under systemerne.

29. juni 2012, opdateret den 2. juli.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram