Oktober er startet våd for vestjyderne

Regnen har opført sig dybt urimeligt i starten af oktober. Vestjyderne har fået broderparten og lidt til, viser klimatologisk opgørelse over den først uge af måneden.

Allerede efter en uge af oktober nærmer visse vestjyske vejrstationer sig normalnedbøren (1961-90) for måneden. Den er på 76 millimeter for Danmark som helhed.

Mest regn er der faldet ved stationen Emmelev Klev ud for Tønder. Her har skyerne alene på de syv første dage af oktober leveret hele 76,2 millimeter, viser en opgørelse udfærdiget af klimatolog Mikael Scharling.

Kort over nedbør i Danmark

Kontureret kort over den samlede nedbør i perioden 1. til 7. oktober 2012. Grafik Mikael Scharling.

Nedbørmængder over klimanormalen i efterårets midtermåned har dog mere været reglen end undtagelsen de senere år. Således er der i gennemsnit faldet 83 millimeter i oktober i vejrdekaden 2001-2010.

I den anden ende af regnskabet ligger mange sjællandske stationer fortsat på omkring 20 millimeter nedbør i oktober. Ikke tørt som sådan; men langt tørrere end i Vestjylland.

Med tendensen i oktober fortsætter nedbøren med at gøre stor forskel på øst og vest. Således har regionen Midt- og Vestjylland hidtil modtaget 718 millimeter i 2012, mens regionen København og Nordsjælland blot har fået 462 millimeter.

8. oktober 2012.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram