Meteorolog hjælper sejlerne til OL

I jagten på medaljer ved OL har Dansk Sejlunion taget Mikkel Oldrup, der til dagligt er meteorolog på DMI, med som hjælper til de danske sejlere.

Under OL i Weymouth i Sydengland, hvor OL-sejlsportskonkurrencerne afholdes, har meteorologen valgt at tage fri fra tjansen på Lyngbyvej for at bruge sin faglige viden på en ny måde.

Sejlerne er afhængige af vejret, og derfor er Mikkels rolle ifølge Dansk Sejlunion yderst relevant og vigtig for de danske OL-sejlere.

"Jeg orienterer sejlerne og deres trænere om, hvordan vinden opfører sig lokalt i området", fortæller Mikkel

"Derefter tager har vi en dialog om vejrudsigterne, hvor jeg uddyber og forklarer om vejrets udvikling og de ting de skal være særligt opmærksomme på i dagens løb."

"Til sidst udarbejdes dagens taktiske udnyttelse af vejret," forklarer meteorologen.

Mikkel Oldrup

Mikkel Oldrup, der til hverdag er meteorolog på DMI, hjælper sejlerne ved OL 2012. Foto Joakim Rechnitzer/Dansk Sejlunion.

Bedre dag for dag

For sejlerene kan små lokale variationer i vejrforholdne få afgørende betydning for resultatet. Derfor er det vigtigt, hurtigt at lære af de erfaringer, der gøres på vandet. Det kan både sejlerene og meteorologen drage nytte af.

"Efter sejladserne får jeg feedback fra sejlere og trænere på vejrudsigten, og om hvilke lokaleffekter de har oplevet. Det hjælper mig til at gøre udsigterne endnu bedre de efterfølgende dage."

Vejret er vigtigt

Ikke kun sejlerne er afhænige af godt konkurrencevejr; flere andre sportsgrene stiller skrappe krav til vejret for optimalt udførsel, og tilskuerne er naturligt også interesserede i at frem og tilbage tørskoede.

Derfor har den britiske meteorologiske tjeneste, UK Metoffice, stillet en omfattende vejrtjeneste til rådighed for de Olympiske lege. Her kan du også nemt følge vejret og vejrudsigterne for netop din favoritsportsgren.

Du finder de britiske vejrudsigter på Metoffice's Event-sider: http://www.metoffice.gov.uk/events/olympics

DMI ønsker god vind til alle de danske deltagere ved OL.

31. juli 2012.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram