Månedsmeteorolog insisterer på mildt i maj

I sidste uge vovede meteorolog Jesper Rasmussen et øje og bød på temperaturer op mod de 20°C ved månedsskiftet. I denne uge lægger han hele hovedet på blokken og fortsætter den milde tendens ind i maj.

Meteorolog Jesper Rasmussens månedsprognose fra sidste tirsdag lagde op til fint vejr i slutningen af april og starten af maj.
"Omkring månedsskiftet kan dagtemperaturerne måske nærme sig 20°C", skrev han.

Jesper Rasmussen er såkaldt energi- og erhvervsmeteorolog og ekspert i de længererækkende prognoser.

I den mellemliggende uge, siden sidste månedsprognose, har DMI's automatiske produkter som f.eks. byvejr til tider udvist fodslag og til andre tider været rygende uenige med Jesper. Han holder dog på sit.

"Denne uges prognose bakker op om udviklingen", siger han.
"I begyndelsen af maj får vi dagtemperaturer omkring 20°C. Og jeg vil da ikke udelukke, at vi nogle steder kommer højere op. Ved kyster med pålandsvind bliver det dog knapt så varmt. Det skyldes, at vandet omkring os fortsat er køligt".

Jesper Rasmussen er endda villig til at strække perioden med fint forsommervejr et stykke ind i maj.

"Det tyder på, at vi kommer til at se en hel del til Solen. Maj byder bestemt på en noget anden oplevelse af vejret end april hidtil har gjort", forudser meteorologen.

Jesper Rasmussen forventer, at vejret i længere perioder i maj holder tørt. Indimellem er der dog mulighed for regn- og tordenbyger.

1961-1990-klimanormalen for temperaturen i maj er 10,8°C, mens gennemsnitstemperaturen for maj i dekaden 2001-2010 var 11,4°C. Temperaturrekorden for måneden på 13,8°C ligger helt tilbage i 1889.

Indsøen Kilen

Så smuk var maj 2011. Billedet er taget i Struer ud over indsøen Kilen. Foto Hanne Majlandt.

Graf over temperaturafvigelser i maj i Danmark

Temperaturen i Danmark i maj. Temperaturerne er opgivet som afvigelser fra 1961-1990-klimanormalen på 10,8°C. Den røde søjle er den varmste maj registreret i Danmark fra 1889 med 13,8°C, mens den mørkeblå søjle er den koldeste maj fra 1902 med 8,1°C. Den grå linje angiver gennemsnitstemperaturen i maj i vejr-dekaden 2001-2010 på 11,4°C

25. april 2012.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram