Lokale skybrud i Sydvestdanmark

Tirsdag eftermiddag opstod to meget lokale skybrud i det sydvestlige Danmark. Ét blev registreret på Fyn og ét i Sønderjylland.

"På en temperaturmæssigt lidt kølig sommerdag opstod der tirsdag eftermiddag lokale byger," sagde Danmarks-meteorolog Jesper Eriksen til dmi.dk tirsdag. "Normalt driver byger med vinden, men tirsdag var der næsten ikke været nogen vind. Derfor stod bygerne stille og leverede deres nedbør meget lokalt."

På Fyn nåede man tidligt på eftermiddagen lokalt lige akkurat op på kriteriet for skybrud, og lidt senere på eftermiddag var det Sønderjyllands tur.

Nedbørssum

Nedbørsum for det meteorologiske døgn den 12. juni 2012. Grafik Rikke Sjølin Thomsen.

De to steder, hvor der blev registreret skybrud tirsdag, var Rangstrup i Sønderjylland, og ved Odense på Fyn.

Ved Rangstrup, lidt syd for Skrydstrup, målte DMI-stationen en maksimal  intensitet på 20,6 millimeter på 30 minutter, siger klimatolog Rikke Sjølin Thomsen. I løbet af den godt tre time lange hændelse, der begyndte ved 17-tiden, faldt der i alt 29,8 millimeter.

SVK-stationen ved Odensen målte en maksimal intensitet på 17,0 millimeter på 30 minutter. Der faldt i alt 22,6 millimeter i løbet af de to timer, som hændelsen varede der.

Kriteriet for skybrud er, at nedbørmængden overstiger 15 millimeter på 30 minutter.

12. juni 2012, opdateret den 13. juni med kvalitetssikrede tal og opdaterede data.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram