Langsomt lavtryk og hurtigt højtryk

Fire dage med ustadigt vejr fra et langsomt lavtryk. Derefter giver et hurtigt højtryk et par dage med sol og mest tørvejr. Allerede lørdag presser et nyt lavtryk sig på.

Onsdag ligger det langsomme lavtryks centrum over Jylland. De tilhørende fronter har allerede givet skyer og regn til Danmark de første to dage af denne uge. Tirsdag gav det kraftige byger og torden - især i den nordvestlige del af Jylland.

Lyn

Lyn over Limfjorden tirsdag den 15. maj 2012. Foto Kristian Bitsch.

Onsdag fortsætter det ustadige vejr med byger. På bagsiden af lavtrykket bliver det blæsende, og den jyske vestkyst får kuling fra omkring vest og vindstød af stormende kuling. Resten af landet får let til hård vestlig vind.

I løbet af det kommende døgn tynder det ud i bygerne, og vinden aftager ganske langsomt. Sidst på Kr. Himmelfartsdag slipper de sidste rester af det langsomme lavtryk landet.

Højtrykkets korte visit

Fredag og lørdag får et højtryk lov til at styre vejret over landet for en kort bemærkning.

Sol og stigende temperaturer minder os om, at der kun er to uger til vi tager hul på sommeren.

Fredag, hvor højtrykket ligger tættest på Danmark, stilner vinden helt af - efterhånden også i Nordjylland. Men allerede natten til lørdag bliver højtrykket skubbet længere nordover, og vinden går i øst.

Skrænter ved havet

Smukt, men også blæsende, ved skrænterne ud for Nr. Lyngby. Foto Liselotte Kahns.

Søndag kommer der flere skyer, men det holder endnu mest tørt. Et nyt lavtryk presser sig på fra sydvest, og får vinden til at friske op - især ved Østersøen.

Resterne af højtrykket og det nye lavtryk, samarbejder om at pumpe mere varme op til landet, og temperaturene stiger både i dagtimerne og om natten. Der giver mulighed for op til 20°C om dagen, og over 10°C om natten de fleste steder.

16. maj 2012.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram