Gode råd om vejr og festivaler

Mange tusinde tager på festival i løbet af en sommer i Danmark. Fornuftig adfærd i forhold til vejret kan skåne deltagerne for unødige udfordringer og gøre det fysisk krævende festivalliv lettere. Vi har samlet alle de gode råd om festivalliv og vejr.

Det danske sommervejr kan variere, og oplevelsen af festivalerne påvirkes i nogen grad af vejrliget. Det optimale festivalvejr er et vekslende skydække og ikke alt for høje temperaturer. En enkelt let byge eller lidt regn i de sene nattetimer kan også have sine fordele.

Udfordrende festivalvejr

Solrigt og høje temperaturer, tordenvejr, kraftige vinde og vindstød eller store mængder regn behøver ikke ødelægge oplevelsen af en god festival. Det stiller bare krav til deltagernes adfærd og udstyr.

Selv om varme og sol lyder som rigtig godt festivalvejr har denne vejrtype en bagside. Hvert år må uagtsomme festivaldeltagere på egen krop erkende, at denne vejrtype kan give ubehageligt bagslag.

I navigationen oppe til højre finder du de forholdsregler, du kan træffe på baggrund af vejret.

Skanderborg festival

Festivalvejret behøver ikke at være besværligt - nogle gange er det også bare smukt, som her en dobbelt regnbue over Skanderborg Festival. Foto Helge Olsen.

27. juni 2012.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram