Følg et blæsevejr med DMI

Tirsdag eftermiddag og aften er der udsigt til vindstød af stormstyrke langs vestvendte kyster i den sydlige del af landet, når et lavtryk tager en bane næsten lige hen over Danmark. Hold dig opdateret på dmi.dk, så du kan træffe de nødvendige forholdsregler.

Når et blæsevejr, som nu, er på vej til Danmark, er det som regel godt forudsagt i 'Landsudsigten' og i de berørte regionaludsigter.

Når blæsten er mindre end 48 timer væk, kan du følge den i detaljer på 'Byvejr'. Det store overblik over trykfordelingen, som leverer vinden, får du med 'Satellit' og 'Vejrkort', samt på DMI's Webtv, hvor meteorologerne fortæller.

Husk at du kan nå 'Byvejr' med både din Android og din iPhone mobiltelefon.

Når det går løs, kan du følge observationerne på 'Vejret lige nu'. Og giver lavtrykket regn - og det gør det ofte - kan du følge den på 'Radar'.

Storebæltsbroen

Storebæltsbroen i hård vind. Foto Lene Holck.

I forbindelse med kraftig blæst stiger vandet langs nogle kyster og falder langs andre. Du finder både observationer og prognoser for vandstanden langs de danske kyster på produktet 'Vandstand'.

Når blæsten er overstået, finder du værdifuld information i 'Vejrarkivet'.

Følg selv med

DMI opgiver vindhastigheder i m/s på grafikker, fordi det er den S.I. enhed, som meteorologer bruger internationalt. Mange kan dog bedre forholde sig til km/t eller til Beaufort-skalaen.

Lavtryk over Danmark

Lavtryk og vind. Du finder aktuelle kort på DMI's Vejrkort.

Derfor har vi en side, hvor du kan se alle de forskellige måder at beskrive vind på.

Varsler

Når vejret bliver endnu vildere og er direkte farligt, sender DMI's meteorologer officielle varsler ud for de områder, der kan blive berørt.

Danmarks Meteorologiske Institut er myndigheden, som varsler farligt vejr. Kriterierne for varsling af farligt vejr er udarbejdet i samarbejde med Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen.

Varslerne sendes ud til danskerne gennem en lang række kanaler, hvor af dmi.dk blot er en enkelt.

Vejret er jo et grænseløst fænomen. Det betyder, at du ind imellem også har behov for at følge de øvrige europæiske landes varsler:

Beskyt din bolig mod vinden

marts 2015

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle