WMO booster flyvemeteorologien

World Meteorological Congress besluttede sent torsdag, at opprioritere flyvemeteorologien til et 'høj-prioriterets program', som det hedder i en pressemeddelelse fra FN-organisationen for vejr, klima og hav, WMO (World Meteorological Organization).

World Meteorological Congress træder sammen hvert fjerde år for at udstikke retningslinjerne, budgetterne og posterne for den næste periode for WMO. WMO-kongressen mødes i disse dage i Geneve.

"De seneste udbrud fra Eyjafjallajökull- og Grímsvötn-vulkanerne på Island minder os om vigtigheden af flyvemeteorologien til at forudse og udregne spredningen af de vulkanske askeskyer. Flyvemeteorologer forsyner dermed de civile luftfartsmyndigheder med vigtig information, som hjælper dem til at tage beslutninger på et oplyst grundlag," sagde WMO's nyligt genvalgte generalsekretær Michel Jarraud.
På DMI er det sektionen for Civil Luftfart under Vejrtjenesten, der står for flyvemeteorologien. Her sidder altid mindst to  flyvemeteorologer på vagt og overvåger det danske luftrum samt betjener luftfartsbrugerne.

Flybillede af Kastrup

Kastrup Lufthavn set fra luften. Foto Mogens Engelund/Wikipedia

"Det bliver spændende at se, hvilke initiativer WMO sætter i værk med denne udmelding," siger sektionsleder Ole Kristensen.

For yderligere information om DMI's flyvemeteorologi, kontakt Ole Kristensen, ook@dmi.dk

For yderligere information om WMO kontakt Carine Richard-Van Maele, Chief, Communications and Public Affairs, Tel: +(41 22) 730 8315; cpa@wmo.int

4. juni 2011.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram