To el og to hassel: Pollensæsonen er i gang

Efter en lang vinter byder tirsdag på et af de forårstegn, som ikke alle imødeser med begejstring. De to første allergirelevante pollen er i luften.

De senere dages mildere vejr har fået foråret frem i hassel og el, som nu udsender pollen. Derfor starter Astma-Allergi Danmark og DMI tirsdag med 'Dagens Pollental'.

Ifølge meteorolog og pollenekspert Alix Rasmussen fandt pollentællerne fra Astma-Allergi Danmark to el og to hassel i tirsdagens prøve fra pollenfælden på taget af DMI på Lyngbyvej i København.

Pollenkalenderen fortæller, at sæsonen for el og hassel normalt ligger fra midten af februar til midt i april, så årets sæson er forsinket med ca. tre uger. Det er der dog intet usædvanligt i. Sæsonstarten for pollen fra de tidligt blomstrende træer og buske kan svinge op til to måneder fra år til år alt afhængigt af vintervejret.

Graf for pollen - Hassel

Tidspunktet for sæsonstart og antallet af pollen i sæsonen for hassel. Start af sæson er defineret som den dato, hvor summen af de daglige pollental udgør 2,5% af den totale årlige sum. Grafik Carsten Kersø.

Graf for pollen - El

Tidspunktet for sæsonstart og antallet af pollen i sæsonen for el. Start af sæson er defineret som den dato, hvor summen af de daglige pollental udgør 2,5% af den totale årlige sum. Grafik Carsten Kersø.

Både i år og i 2010 åbnede sæsonen sent på grund af den lange vinter og den kølige start på foråret. Omvendt begyndte sæsonerne 2007 og 2008 meget tidligt efter mildt vejr i december og januar. Rekorden for sen start af Dagens Pollental er fra den 3. april i 1996. I 2007 skulle vi blot hen til den 11. januar, før pollensæsonen begyndte.

8. marts 2011