Regn til hele landet

Der var ikke nogen, der gik fri af regnen, torsdag, men som ofte før, så var fordelingen lidt ujævn, da en koldfront torsdag eftermiddag, aften og natten til fredag passerede landet.

Når DMI gør regnskabet op på torsdagens regn ud fra de målere, vi har, samt Spildevandskomitéens regnmålinger, så skiller særligt Tønders Centralrenseanlæg og Skive renseanlæg sig ud.

I Tønder blev der målt en regnintensitet på mere end 15 millimeter på 30 minutter, hvilket er kriteriet for et lokalt skybryd, mens der i Skive blev målt 50 millimeter regn på seks timer, hvilket overstiger kriteriet for lokal kraftig regn (24 millimeter på seks timer). I Aalborg Lufthavn blev der målt 21 millimeter på 6 timer, med en maksimal intensitet på 7,5 millimeter på 30 minutter, øvrige målinger i området omkring Aalborg har målt intensiteter op til 10 millimeter på 30 minutter som det højeste.   

Hele landet fik regn torsdag, da først en lille uskyldig varmfront passerede først på dagen hen over det jyske efterfulgt af den mere markante koldfront, der passerede hele landet. Især i det centrale Jylland kom der samlet set en del regn, hvor flere steder fik mere end 20 millimeter. Mest regn blev der målt i Skive med de 50,0 millimeter og mindst blev målt ved Gniben med 2,2 millimeter. I gennemsnit fik landet 14,0 millimeter.

Nedbør over Danmark den 16. juni 2011.

Nedbør over Danmark den 16. juni 2011. Grafik John Cappelen

Regnen begyndte så småt i Vestjylland torsdag formiddag, og fra klokken 17 meldte koldfronten sin ankomst fra vest. Hen over aftenen og natten passerede den os alle, den slap Bornholm ved tretiden i nat, og slap først Skagens nordligste spids i morgentimerne fredag. Fredag eftermiddag ligger hele landet på bagsiden af koldfronten i koldluften, hvor bygeskyer vil bygge op og give byger nogle steder, mens andre går fri, og mellem skyerne bliver der også plads til, at Solen kan skinne ned til os.

17. juni 2011.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram