Quiz på Nordisk Klimadag: Hvad ved du om Skandinaviens vilde vejr?

11. november er Nordisk Klimadag. DMI og Nordisk Sprogkoordination bidrager i fællesskab med en quiz om Skandinaviens vejrekstremer.

I anledning af Nordisk Klimadag den 11. november, har DMI i samarbejde med Nordisk Sprogkoordination udviklet en lille quiz om vejrekstremer i Skandinavien.

Vejret i Skandinavien er meget varieret. Nogle af os bor højt mod nord og andre længere mod syd. Nogle har Atlanterhavet lige uden for døren, og andre har over 100 kilometer til kysten. Kan du gætte, hvem der har oplevet det vildeste vejr? Du finder quizzen på dansk her:

Vildt vejr i Skandinavien - dansk

Quizzen findes også på både svensk og norsk, hvis du har skandinaviske venner, du har lyst til at udfordre:

Vildt vejr i Skandinavien - svensk

Vildt vejr i Skandinavien - norsk

Ud over quizzen har DMI hjulpet Grønt Flag Grøn Skole med at arrangere en dag for eleverne i miljørådene på Grønne gymnasieskoler. Det bliver en dag, hvor eleverne får oplæg fra en klimaforsker og får mulighed for at diskutere arbejdet i miljørådet på deres gymnasium.

Nordisk Klimadag er et tiltag for alle skoler og gymnasier i Norden. Formålet er at få børn og unge i Norden med i kampen for et bedre klima - og at styrke det nordiske sprogfællesskab. Projektet er initieret og støttet af Nordisk Ministerråd.

11. november 2011.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram