DMI's direktørpost skifter tilbage

Den 1. august vender Lars Prahm tilbage til posten som direktør for DMI efter syv år som øverste chef for Europas meteorologiske satellitter.

Den 1. august 2011 vender civilingeniør og dr. scient. i meteorologi Lars Prahm tilbage til direktørstillingen på DMI. Lars var i første omgang direktør for DMI fra 1987 og frem til 2004.

Siden sommeren 2004 har DMI's direktør heddet Peter Aakjær. Peter, som er ph.d. i meteorologi fra Københavns Universitet, genindtræder med Lars Prahms tilbagekomst, som vicedirektør for DMI. Stillingen som vicedirektør har stået tom de seneste syv år.

Peter Aakjær

Peter Aakjær

Lars Prahm

Lars Prahm

Lars Prahm valgte i 2004 at tage orlov fra DMI for at takke "ja" til en post som generaldirektør i den europæiske meteorologiske satellitorganisation EUMETSAT. Hos EUMETSAT fik Lars blandt andet ansvaret for 400 medarbejdere og et årligt budget svarende til 2,5 milliarder kroner.

EUMETSAT, der styrer satellitterne fra Darmstadt i Tyskland, er grundlagt af 16 europæiske nationer i 1986. Siden er antallet af lande vokset til foreløbigt 26 og flere nye lande er på vej. Danmark har været medlem af

27. juli 2011.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram