Danmark

Landsudsigt
7-døgnsudsigt
Månedsprognose

Udsigt fra den 20. august 2019 gældende til og med uge 37 (15. september).

Til glæde for de mange, der ikke kan få nok af sol og sommer, byder uge 35 på solrigt og lunt vejr, og det er ikke umuligt, at vi får flere dage med temperaturer op omkring 25 grader. I uge 36, den første efterårsuge ifølge kalenderen, bliver vejret lidt mere ustadigt med fronter, skyer og regn afløst af enkelte lune dage med solrigt og tørt vejr. Herefter er det muligt, at vejret igen bliver lidt mere stabilt med flere dage med sensommerligt vejr.  

I uge 35 passerer flere højtryk Danmark vestfra, mens lavtrykkene holder sig langt vest og nord for os. Det betyder, at vi får flere dage med tørt og solrigt vejr, men enkelte svage fronter vil dog nå landet fra vest med skyer og lidt regn og regnbyger.
Det bliver lunt med dagtemperaturer mellem 18 og 23 grader, lokalt kan vi endda får et par meteorologiske sommerdage med temperaturer lige over 25 grader. Nattetemperaturen vil typisk ligge mellem 10 og 16 grader.

Samlet set ender ugen med temperaturer noget over normalen for årstiden, mens nedbørsmængden ender lidt under normalen.

I uge 36 bliver vejret mere ustadigt men fortsat lunt for årstiden. Flere lavtryk passerer lige nord eller vest om landet og sender fronter ind over os. Det giver os flere dage med skyer, regn og byger, og bygerne kan være kraftige og med torden. Mellem lavtryk og fronter passerer højtryksrygge landet og byder på solrigt og tørt vejr.
Dagtemperaturen vil typisk ligge mellem 17 og 22 grader og nattemperaturer mellem 8 og 15 grader.

I gennemsnit forventes temperaturniveauet for ugen at blive lidt over normalen, mens nedbørsmængden vil ligge omkring normalen.

Prognoserne for uge 37 er meget usikre. På nuværende tidspunkt antyder prognoserne, at vejret igen bliver mere stabilt. Det vil sige, at der er en øget mulighed for, at vi får flere dage med tørt og solrigt vejr, af og til afløst af dage med skyer, regn og byger, når fronter passerer landet fra vest.

Temperaturerne ventes at ligge omkring eller lidt over normalen med nedbørsmængder omkring normalen.

Af langtidsmeteorolog Mette Tilgaard Zhang

Bemærk: Den normale temperatur og nedbør, der refereres til i prognoserne, er niveauet for de seneste 20 år (se f.eks. klimanormal for 2006-2015). Det er altså ikke klimanormalen for 1961-1990, der henvises til.

Farverne beskriver usikkerheden i prognosen - jo mørkere farve jo højere usikkerhed. Farven under ugerne beskriver den normale usikkerhed i månedsprognosen, dvs. stigende usikkerhed jo længere frem i tiden.

Sæsonprognose

Udsendt 17. ju1i - gældende for august, september og oktober 2019. Opdateres den 20. august 2019.

August:
For starten af august: se månedsprognosen. Resten af august ventes at blive domineret af en ovevejende vestlig og til tider noget kølig strømning over Danmark. Dette giver typiske en afvekslende vejrtype med sol og byger, enkelte regnvejrsdage og ret normale temperaturer for årstiden.
Der er derved ikke tegn på længerevarende stabilt vejr, og vejret vil mere afhænge af strømningsretningen og vil veksle mellem udsving til både den lidt lunere eller koldere side.

Temperaturen ser ud at ende omkring eller lidt under normalen, mens nedbørsmængderne ser ud til på landsplan at ende omkring normalen.

September:
Med tendenser til lidt højere tryk over De Britiske Øer og Nordsøen ser september ud til at blive lidt mere stabil end august. Vi skal ikke sætte forventningerne alt for højt, men det tyder på, at vi får flere tørvejrsvejsdage og en overgang måske ligefrem en sensommerlig og varm periode.
Det er dog endnu for usikkert at sige endnu og som helhed må vi nok fortsat indstille os på overvejende at hente vores vejr fra vest med overvejende svage fronter fra vest, afløst af lidt køligere luft med byger.

Temperaturen ser ud til at ende omkring normalen og omkring eller lidt under normal mængde nedbør.

Oktober:
Flere prognoser synes at holde fast i lidt lunere, men måske også mere vådt efterårsvejr, end vi plejer at se. Umiddelbart er der ikke de store afvigelser i prognoserne i forhold til det klimatologiske gennemsnit, hvilket for denne måned betyder, at mere markante fronter med regn og skyer får lov at passere fra vest. I forbindelse med opklaring efter koldfronter, som især sidst på måneden kan få lov at passere ned over os fra nordvest og nord, er det ikke utænkeligt at vi skal forberede os på den første nattefrost inde i landet på nætter med stille og klart vejr.

Temperaturen ser ud til at havne lidt over normalen, mens der ser ud til at komme lidt mere regn, end vi plejer at se.

Bemærk: Den normale temperatur og nedbør, der refereres til i prognoserne, er niveauet for de seneste 20 år (se også vejrdata for perioden 2006-2015). Det er altså ikke klimanormalen for 1961-1990, der henvises til.

Vejrkort og radar
Pollen

Dagens pollental. Få mere information om målingerne. Læs mere

Vandstand

Vandstand for målestationer i Danmark. Bemærk, at de automatiske prognoser kan afvige fra DMI´s varsler om forhøjet vandstand. Få mere information om grafikken. Læs mere

Vis tabel

Tidevandstabeller