twitter google+ facebook

Prognose for kommende måned og sæson

Månedsprognose

Udsigt udsendt den 25. april 2017 gældende til og med uge 20 (21. maj)

Vejret fortsætter i det ustadige og kølige spor med nattefrost og byger i resten af april. Heldigvis bliver der også plads til Solen. I starten af maj bliver det efterhånden mere stabilt og en overgang lunere. Derefter ventes kølige og mere ustabile luftmasser igen at trænge ned over landet.

I denne (uge 17) er vi fortsat under indflydelse af en kølig og ustabil luftmasse, der giver os nattefrost og lokale, vinterlige byger med slud og hagl. Sidst på ugen stabiliseres vejret efterhånden, og i løbet af weekenden nærmer lunere luft sig fra syd. Vinden går om i øst og sydøst. Følg løbende med i Landsudsigten for detaljer og daglige opdateringer.

uge 18 ligger vi til en begyndelse tæt på grænsen mellem lun luft mod syd og kold luft mod nord. Det giver os en overgang lidt flere skyer og stedvis regn - især over den sydlige og østlige del af landet. Efterhånden forstærkes et kraftigt højtryk over Norskehavet og Nordskandinavien. Dermed skifter vinden, så vi får den fra det kølige, men også tørre, øst- og nordøstlige hjørne. Derfor bliver der efterhånden masser af plads til Solen - dog med beherskede dagtemperaturer som typisk ligger mellem 10 og 15 grader. Der er fortsat risiko for let nattefrost og enkelte byger.

uge 19 og 20 bliver udsigten som vanligt tiltagende usikker, men som det ser ud nu, bevæger højtryksområdet sig mod vest, så kølig og ustabil luft med byger kommer til at dominere - krydret med mere skyede dage med regn. Kortere perioder med sol og højere temperaturer vil dog også kunne opleves. Temperaturniveauet ventes at holde sig lidt under normalen, med nedbør ligeledes omkring, eller lidt under normalen.

Forstå forårsvejret

Vil du gerne forstå forårsvejret bedre, så læs 'Vejrkorset - forårsvejrets fire hjørner'.

Foto Jan Andersen

Udsendt 11. april og gældende for perioden maj - juli 2017

For maj, se månedsprognosen ovenfor.

juni og juli er der tendens til meget svækkede lavtryk over Nordatlanten eller ligefrem højtryk. I så fald får vi varmere og tørrere vejr end normalt for årstiden. Både temperatur og nedbørsmængde hænger dog nøje sammen med placeringen af et eventuelt højtryk, så detaljerne er endnu usikre.

En nedbørdag er i 10 års normalen antallet af dage hvor der falder 0,1 mm nedbør eller mere. For 30 års normalerne er det antallet af dage hvor der falder 1 mm nedbør eller mere. Siden 2002 er antallet af solskinstimer blevet observeret ved hjælp af globalstrålingsmåling i stedet for ved hjælp af solautograf som tidligere.

Redaktion Niels Hansen, kommunikation@dmi.dk

© DMI, 2017

Medier kan kontakte energi- og erhvervsmeteorologerne via DMI's pressekontor på telefon 39 15 75 09.

Tilmeld dig DMI's ugentlige, elektroniske nyhedsbrev
Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder