twitter google+ facebook

Prognose for kommende måned og sæson

Månedsprognose

Udsigt udsendt d. 27. juni 2017 gældende til og med uge 29 (24. juli)

Våd og ustadig start på sommerferien. Juli byder dog på både regn, byger og solrige dage. De solrige dage ser ud til at fylde mere sidst i juli, hvor der også forventes mindre nedbør.

Uge 26 er præget af et lavtryk, som udvikles over Centraleuropa og bevæger sig nordpå. Fra midt på ugen vil det give blæsende og regnfuldt vejr med risiko for kraftig regn og tordenvejr torsdag og fredag. I løbet af weekenden bevæger lavtrykket sig øst for Danmark og giver blæsevejr fra nordvest med byger og køligt luft. Følg løbende med i Landsudsigten for detaljer og daglige opdateringer.

I uge 27 ser det ustabile sommervejr ud til at fortsætte. Det giver kortvarige passager af regn efterfulgt af byger og derefter et par dage med solrigt vejr inden næste regnvejrspassage. Vi ligger tæt på normalen i temperatur, nedbør og solskinstimer, men vi kan forvente en ujævn fordeling henover ugen. Der er risiko for kraftige byger fra syd, når et lavtryk nærmer sig fra vest.

I uge 28 og uge 29 antyder prognoserne, at lavtrykkene får sværere ved at komme ned over Danmark og Centraleuropa. Det omskiftelige danske sommervejr, der kommer fra Atlanten, vil derfor fortsætte. Men vi vil opleve flere solrige dage med omkring 25 grader og mindre nedbør. Vejret vil dog generelt være præget af en lidt kølig brise fra vest. 

Forstå sommervejret

Vil du gerne forstå sommervejret bedre, så læs 'Vejrkorset - sommervejrets fire hjørner'.

Foto Kaare Weismann

Foto @many

Foto Paul Christiansen

3-måneders-prognose

Udsendt 9. juni og gældende for perioden juli - september 2017

Juli får efter alt at dømme en lidt kølig start. Måneden ser dog som helhed lidt lunere ud, end hvad vi normalt oplever. De største muligheder for regulære sommerdage ligger fortrinsvis i den sidste halvdel. Nedbørmæssigt hælder juli en anelse til den tørre side - især de første par uger. Senere på måneden stiger risikoen for stedvis kraftige byger.

August og september er endnu meget usikre. Begge bliver dog sandsynligvis lidt varmere end normalt - især september trækker i den retning. Vi ser i gennemsnit ud til at få lidt mindre regn, end vi plejer. Det gælder især for august, hvor der måske kan komme en lidt længerevarende mere tør periode. Dette skal dog tages med et stort gran salt, da prognoserne på denne tidshorisont som sagt er særdeles usikre. Nedbøren falder som vanligt på denne årstid som stedvis kraftige sommerbyger. Regnen kan dermed være ganske ulige fordelt over landet.

En nedbørdag er i 10 års normalen antallet af dage hvor der falder 0,1 mm nedbør eller mere. For 30 års normalerne er det antallet af dage hvor der falder 1 mm nedbør eller mere. Siden 2002 er antallet af solskinstimer blevet observeret ved hjælp af globalstrålingsmåling i stedet for ved hjælp af solautograf som tidligere.

Redaktion Niels Hansen, kommunikation@dmi.dk

© DMI, 2017

Medier kan kontakte energi- og erhvervsmeteorologerne via DMI's pressekontor på telefon 39 15 75 09.

Tilmeld dig DMI's ugentlige, elektroniske nyhedsbrev
Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder